Ali Tarakcı: Yıl 1997: Recep Tayyip Erdoğan ve Bekir Yıldız…Yıl 2020: HDP’li belediyeler…

Ali Tarakcı: Yıl 1997: Recep Tayyip Erdoğan ve Bekir Yıldız…Yıl 2020: HDP’li belediyeler…
Gazeteci Ali Tarakcı, Tükenmez Haber için kaleme aldığı yazısında, "Bugün devletin hikmetinden sual edilemeyeceğini; ‘Ülkeyi böldürtmeyiz’ diyerek belediye başkanlarının görevden alınmasını, hukuksuzlukları savunan serdengeçtilere ve vatanseverlere(!) kısa bir tarih hatırlatması yapalım. 28 Şubatçıların müebbet almalarına rağmen neden cezaevine girmediklerini anlatalım." ifadelerini kullandı.

Tarakcı'nın "Yıl 1997: Recep Tayyip Erdoğan ve Bekir Yıldız…Yıl 2020: HDP’li belediyeler…" başlıklı yazısı şöyle:

6 Aralık 1997 yılında Erdoğan, Siirt’te düzenlenen açık hava toplantısında yaptığı bir konuşmada, Ziya Gökalp’in “Asker Duası” şiirinden bir dörtlük okudu:

“Minareler süngü, kubbeler miğfer

Camiler kışlamız, müminler asker

Bu ilahi ordu dinimi bekler

Allah-u Ekber, Allah-u Ekber”

Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcılığı, Erdoğan hakkında 12 Şubat 1998 yılında Türk Ceza Kanunu’nun 312/2 maddesi uyarınca ‘Halkı din ve ırk farkı gözeterek, kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek’ suçlamasıyla dava açtı. Dava çok kısa, iki ay gibi bir süre içersinde 21 Nisan’da sonuçlandı. Erdoğan, 1 yıl hapis, 860 bin lira para cezası aldı ve iyi hali nedeniyle cezası 10 ay hapis, 176 bin 666 lira para cezasına çevrildi.

Erdoğan’ın cezası 5 ay sonra 23 Eylül’de Yargıtay tarafından onandı. Ve Erdoğan için Hürriyet şöyle bir manşet attı: “Tayyip'e şok ceza, Muhtar bile olamaz.”

Yazının devamı için  tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.