Ali Yerlikaya'nın İBB adayı gösterilmemesinde Süleyman Soylu devreye girmiş: 'Aleyhine hava oluşturuldu'

Ali Yerlikaya'nın İBB adayı gösterilmemesinde Süleyman Soylu devreye girmiş: 'Aleyhine hava oluşturuldu'
Gazeteci Nuray Babacan Ali Yerlikaya'nın, AK Parti'den İBB adayı yapılmamasından Süleyman Soylu'yu sorumlu tuttuğunun iddia edildiğini yazdı.

AK Parti'de yerel seçimler için eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum aday gösterilmeden önce birçok isim aday olarak gündeme gelmişti. Bunlardan en çok konuşulanı da suç örgütlerine yaptığı operasyonlarla muhalefet partilerinin övgüsünü alan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya olmuştu. Ali Yerlikaya da İBB adaylığı iddialarını yalanlamış ve ne bir çalışma ne de bir adaylık düşüncelerinin olmadığını belirterek 'görevimize odaklıyız' mesajını vermişti. Son olarak da İBB adaylığı için İstanbul’da Murat Kurum aday olarak gösterilmişti.

Gazeteci Nuray Babacan, İstanbul adayı olarak yazılan Ali Yerlikaya’nın vazgeçilme nedenlerinden en önemlisinin 'bağımsız hareket etme potansiyeli' olduğunu söyledi.

Yerlikaya’nın Atatürkçü söyleminin aşırı muhafazakar taban tarafından benimsenmediğini ve kendisi aleyhineki havayı AKP’li trolleri sorumlu tutuğunu bunların da eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ekibine ait olduğunu iddia ettiğini yazdı.

Babacan Kurum’un 'adaylığı ‘kalbi kırık’ bir bakan yarattı, AKP’nin İstanbul dosyasında neler var?' başlıklı yazısının ilgili kısmında şunları aktardı:

İstanbul beyannamesinin perde arkasına geçmeden önce, adı İstanbul adayı olarak yazılan Ali Yerlikaya’nın ruh halinden bahsedelim. Önce adaylığı istemeyen sonra potaya giren Yerlikaya’dan vazgeçilme gerekçelerinin en önemlisinin, “Bağımsız hareket etme potansiyeli” olduğunu yazmıştık. Yerlikaya’nın Atatürkçü söylemi, aşırı muhafazakar taban tarafından da pek benimsenmedi. Yerlikaya’nın kendisi aleyhine oluşturulan bu havadan AKP’li trolleri sorumlu tutuğunu ve bunların Süleyman Soylu ekibi olduğunu iddia ettiğini aktaralım.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.