Alper Gezeravcı’nın görevi sona erdi! Veda töreni düzenlenecek

Alper Gezeravcı’nın görevi sona erdi! Veda töreni düzenlenecek
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki görevlerini tamamladı. Gezeravcı için bugün veda töreni düzenlenecek.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Ululararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) veda ediyor. Alper Gezeravcı’nın UUİ’den ayrılacağı saat belli olurken özel veda töreni de gerçekleştirilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Alper Gezeravcı için bugün TSİ 17.50'de Uluslararası Uzay İstasyonu'nda veda töreni düzenleneceğini açıkladı. Kişisel X hesabından bir paylaşım yapan Kacır, “Artık uzayda izimiz var” dedi.

Kacır, Alper Gezeravcı’nın UUİ’ye vedasını şu sözlerle duyurdu: “Bugün 17.50'de Uluslararası Uzay İstasyonu'nda veda töreni düzenlenecek. Artık bizim de istasyonda adımız, uzayda izimiz var.”

Gezeravcı ve ekibinin yarın TSİ 14.00'te UUİ'den ayrılması bekleniyor. Ekibin dönüş yolculuğunun 12 saat sürmesi planlanıyor. İnişin, ABD'nin Florida eyaletinin doğusundaki Atlas Okyanusu ve batısındaki Meksika Körfezi'nde bulunan 7 potansiyel iniş noktasından birine yapılması bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.