Altun'dan CHP'li Özel'e 'İstanbul Sözleşmesi' tepkisi: 'Bu iş bitti!'

Altun'dan CHP'li Özel'e 'İstanbul Sözleşmesi' tepkisi: 'Bu iş bitti!'
CHP'li Özgür Özel'in 'İstanbul sözleşmesinden ancak Meclis kararıyla çıkılır' diyerek iktidara tepki göstermesi üzerine İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter hesabından Özel'e cevap verdi. Altun, 'Bu iş bitti. Fesih bildirimimiz Avrupa Konseyi Sekreteryası’na ulaştı. Avrupa Konseyi Anlaşmalar Bürosu, sözleşmenin 1 Temmuz itibarıyla ülkemiz bakımından yürürlükten kalkacağını teyit etti.' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 'İstanbul sözleşmesinden ancak Meclis kararıyla çıkılır' diyerek iktidara tepki göstermesine Cumhurbaşkanlığı İleitşim Başkanı Fahrettin Altun'dan cevap geldi.

CHP'li Özel'i hedef alan Altun, 'CHP tarihinin gördüğü göreceği en beceriksiz parti kişisi yine zırvalamış. “İstanbul sözleşmesinden ancak Meclis kararıyla çıkılır” demiş' dedi.

Eski hükümet sisteminde yürütmeyi temsilen Bakanlar Kurulu'nun çekilme kararını verdiği, şimdi ise yürütmeyi Cumhurbaşkanı'nın temsil ettiğini anımsatan Altun, 'Gazi meclisimizin yaptığı ve aziz milletimizin referandumla onayladığı yönetim sistemimizden bihaber olan bu zavallı kendince hukuk dersi veriyor. Bir de parmak sallayarak tehditler savuruyor. Yazıklar olsun sana! Yönetim sistemimizi öğreneceksiniz' diyerek CHP'li Özgür Özel'e tepki gösterdi.

'Fesih bildirimimiz Avrupa Konseyi Sekreteryası’na ulaştı'

CHP'li Özel'e 'Zahmet olmazsa '9 sayılı Milletlerarası Andlaşmaların Onaylanmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3. Maddesi”ni oku, yönetim sistemimizi iyice anla ve saygı duy. Milletin iradesine hadsizce parmak sallama!' diyerek çıkışan Altun, 'Bu iş bitti. Fesih bildirimimiz Avrupa Konseyi Sekreteryası’na ulaştı. Avrupa Konseyi Anlaşmalar Bürosu, sözleşmenin 1 Temmuz itibarıyla ülkemiz bakımından yürürlükten kalkacağını teyit etti. Demek ki neymiş? Her şey usûlüne uygunmuş. Ülkeni biraz olsun tanı! Yalanı bırak artık!' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.