Anayasa Mahkemesi'nden KHK kararı

Anayasa Mahkemesi'nden KHK kararı
Anayasa Mahkemesi, KHK ile ihraç edildikten sonra komisyon kararı ile geri dönen yönetici konumundaki kişilerin eski pozisyonlarına atanmamasını oybirliğiyle Anayasa'ya aykırı bulduğu kararını resmi gazetede yayımladı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında, Anayasa Mahkemesi’nin Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden ihraç edilip OHAL Komisyonu tarafından iadesi yapılanlar hakkında karar yayınlandı. Kararda, müdür yardımcısı, dengi ve daha üstü görevlerde bulunurken ihraç edilip OHAL Komisyonu tarafından iade edilenlerin önceki kadrolarına atanabileceğine hükmedildi.

Oy birliğiyle verilen kararın ardından, OHAL Komisyonu tarafından göreve iadesine karar verilenler önceki kadrolarına atanabilecek. Anayasa Mahkemesi kararında şöyle dendi: “Komisyon kararıyla kamu görevinden çıkarma işleminin sebep unsuru tamamen ortadan kalktığı halde yönetici pozisyonunda iken kamu görevinden çıkarılan ve komisyon kararı sonrasında yeniden kamu görevine dönen kişilerin atanmasında yöneticilik görevlerinden önce bulundukları kadro ve pozisyon unvanlarının dikkate alınmasını öngören kural, bu kişilerin üyelik, mensubiyet, aidiyet, iltisak veya irtibatlarına dair şüphelerin tam olarak ortadan kalkmadığı izlenimini oluşturmaktadır. Bu durum, kişilerin meslek hayatlarında kişisel gelişimlerinin, üçüncü kişilerle olan ilişkilerinin ve itibarlarının olumsuz şekilde etkilenmesine sebebiyet verebilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.