Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'çıplak arama' paylaşımlarına soruşturma başlatıldığını duyurdu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 'çıplak arama' paylaşımlarına soruşturma başlatıldığını duyurdu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, çıplak arama iddialarına ilişkin paylaşım yapanlar hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı. 

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 'cezaevlerinde ve emniyette çıplak arama' iddialarını gündeme getirmesi ve ardından AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in 'Türkiye'de çıplak arama yok, inanmıyorum' diyerek söz konusu iddiaları reddetmesi tartışılmaya devam ediyor.

Çıplak aramaya maruz kaldığını dile getirenler özellikle Twitter'da ifşaatta bulunurken, açılan #ÇıplakAramayaSessizKalma ve #ÇıplakAramayaDurDe etiketleri kampanyaya dönüştü. Sosyal medya üzerinden tepkilerini ifade eden farklı kesimlerden yüzlerce kullanıcı #ÖzlemZenginÖzürDile etiketi altında paylaştıkları mesajlarla Özlem Zengin'e özür dileme çağrısı yaptı.

Diğer taraftan cezaevlerinde çıplak aramaya maruz kaldıklarına dair yaşadıklarını anlatan kadınlara erkekler de katıldı.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da çıplak arama iddiasıyla ilgili paylaşım yapan sosyal medya hesaplarına resen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında, “Basın yayın kuruluşlarında ve sosyal medyada polis merkezleri ve cezaevlerinde çıplak olarak arama yapıldığını iddia eden kişilerin, FETÖ silahlı terör örgütünün Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Anayasal düzenine yönelik hedeflerini meşru göstermek ve bu hedef lehine kamuoyu oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak paylaşımlarda bulunduğu şüphesini destekleyen emarelerin tespit edilmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Açıklamada, "Soruşturma kapsamında özel yasa hükümleri gereğince farklı soruşturma/kovuşturma usulü öngörülen kişiler hakkında, yasal düzenlemelere göre işlem tesis edilecektir” ifadeleri yer aldı.

GERGERLİOĞLU'NDAN SUÇ DUYURUSUNA TEPKİ

Hakkında suç duyurusunda bulunulan Gergerlioğlu, Twitter hesabından Özlem Zengin'e tepki göstererek şu ifadelere yer vermişti:

"Çıplak arama ile binlerce kadını utanç, korku içinde bırakanlar bir de üstüne inkar, iftira ve yalanla suç bastırmaya çalışıyor. Halen kadınlardan yazılı, görsel bir çok açıklama geliyor Kaç bininci açıklamada utanacaksınız, bu hayasızlığı örtmekten vazgeçeceksiniz? @AvOzlemZengin."

DAVUTOĞLU: SAYIN CUMHURBAŞKANI O KADINLARI DİNLEMELİ

Çıplak aramalarla ilgili tartışmalara Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da dahil olmuştu. Davutoğlu, kendi Twitter hesabından paylaştığı konuşmasında "Çıplak arama yüz karasıdır" diyerek şu ifadelere yer vermişti:

"İnsan onuru esastır ama insan onuru içinde de kadın onuru esastır. Kendi kadınlarının onuruna sahip çıkamayan bir toplumun, demokratik kültür oluşturması mümkün değildir. Sayın Cumhurbaşkanı kimsesizlerin sahibiyse önce o kadınları dinlemeli.

Ne siyasi düşüncede olduğu, ne olduğu beni hiç ilgilendirmiyor. Geçmişte ne yaşadıkları da beni ilgilendirmiyor. Hatta suçlu olup olmadıkları da ikinci bir mesele. Suçlu olarak cezasını hapishanede çekebilir ama bir kadın çıplak halde muayene edilemez. Bizzat bunu yaşadığını söyleyen kadınların videosunu izledim. Bütün o kamera kayıtları incelensin diyor. Birine bir suç isnat ettiğinizde o kişinin ifadesine önem verip, "yok böyle bir suç" demek kolaydır. Peki mağdur olanın ifadesine yine aynı derecede değer vermiyorsunuz? O da diyor ki bu var. Yapacağınız iş çok açık, bütün o kamera kayıtlarını incelemek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.