Ankara'da mobil banka hesaplarına sızan çeteye operasyon: 8 gözaltı

Ankara'da mobil banka hesaplarına sızan çeteye operasyon: 8 gözaltı
Ankara'da vatandaşlara gönderilen mesajlardaki linkler yoluyla zararlı yazılım yükleyerek mobil banka hesaplarına giren çeteye operasyon düzenlendi. Operasyon sonucu 8 kişi gözaltına alındı.

Ankara Emnniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince tespit edilen uygulamaya göre çete, Sağlık Bakanlığı'nın adını kullanarak hediye internet içerikli linkleri içeren mesajlar gönderdi. Linklerin içinde bulunan zararlı yazılım sayesinde linke tıklanılmasıyla telefonlara uzaktan erişim sağlanarak mobil bankacılık hesaplarına giriş yapıldığı ve mağdurların banka hesaplarındaki varlıklarını ve oluşturulan online kredileri çekerek, 3'üncü kişilere ait hesaplar üzerinden kripto para hesaplarına aktardığı ve bu sayede izlerini kaybettirdiği ortaya çıktı.

Uygulamanın tespit edilmesi üzerine 23 Şubat Salı günü eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda, İstanbul ve Ağrı'da lüks rezidanslarda yaşadığı tespit edilen çete üyesi 8 kişinin gözaltına alındığı ve Ankara Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildiği aktarıldı.

Kimlik ve banka hesap bilgilerini ele geçirdiler

Operasyon kapsamında yapılan arama sonucu 1 ruhsatsız silah, çok sayıda dolu fişek, dijital materyal ile banka kartları ele geçirildi.

İncelenen dijital materyaller sonucu ise çete üyelerinin kendi aralarında haberleşmek için özel programlar kullandıkları, kimlik bilgilerini gizlemek için kod adı kullandıkları ve çok sayıda kişiye ait kimlik ve banka hesap bilgilerinin bulunduğu tespit edildi. Şüphelilerin banka ve kripto para borsalarında bulunan hesap hareketlerinde 5 milyon TL para hareketinin olduğu tespit edildi.

Çete üyelerinin cep telefonlarında yapılan incelemede çaldıkları parayı ATM'den hayal çekerek aldıkları anlara ilişkin video da bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.