Antalya'da 5.2 şiddetinde deprem

Antalya'da 5.2 şiddetinde deprem
AFAD’ın sitesinde yer alan bilgiye göre Antalya’nın Kumluca ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem saat 09.21'de gerçekleşti. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 5.3 olarak açıkladı.

AKDENİZ'de Richter Ölçeği'ne göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre Akdeniz'de Richter Ölçeği'ne göre 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Antalya'nın Kumluca ilçesinin 65.45 kilometre açığında saat 09.21'de, 40.19 kilometre derinlikte kaydedilen deprem Antalya'nın bütün ilçelerinde Burdur ve Isparta'da da hissedildi.

Antalya'da dün sabaha karşı da Döşemealtı ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, bu deprem de Antalya'nın tamamında ve Burdur ile Isparta'nın bazı ilçelerinde hissedilmişti.

“YIKICI DEPREMLER OLARAK BEKLENMEZLER”
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz ise depremle ilgili şu değerlendirmede bulundu: 

Daha önce hatırlarsanız dün Antalya’da bir deprem olmuştu, 4.8. Hemen Antalya Döşemealtı bölgesinde. Fakat depremin ilginç özelliği 100 km derinde olması. Bugün olan deprem de 60 km derinde. Bunlar yüzeyde olan olaylar değil, yerin altında olaylar.

Bu tür depremler olabilir Akdeniz’de olağan. Hatta bir kısmı karanın altında da olabilir. Bunlar çok yıkıcı depremler olarak beklenmezler. O nedenle korkutucu deprem değiller. Ama Türkiye bir deprem bölgesi. Özellikle Güney Batı Anadolu’da Fethiye’de Muğla’da Isparta’da zaman zaman önemli depremler olmuştur. Hatta Gökova Körfezi, geçtiğimiz yıl Bodrum civarı sallanmıştı. Bu nedenle tedbirli olmak gerekiyor. Bunları uyarıcı olarak göz önüne almak gerekir diye düşünüyorum.

YÜKSEK BİNALARDA OTURANLAR BÜYÜK KORKU YAŞADI
NTV Muhabiri Sibel Atasoy, meydana gelen depremin yüksek binalarda oturanları etkilediğini anlatarak şunları söyledi:

"Antalya'da Kumluca'da deprem yaşandı. AFAD az önce açıkladı. Kumluca'da oldukça hissedildi. Özellikle yüksek binalarda hissedildi depremin şiddeti. Orada konuştuğumuz gazeteciler de aynı şeyi söylediler. Yüksek binada korku yaşadı insanlar. Ancak aldığımız habere göre can ve mal kaybı yok. Geçtiğimiz günlerde de 4,8 şiddetinde bir deprem olmuştu. Onun da büyük etkisi olmuştu."

A Haber Muhabiri Yasin Anzerli ise Kumluca da depremin Antalya'nın batısında bulunan Finike, Kemer ve Kaş ilçelerinde tam anlamıyla hissedildiğini aktardı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.