Arda Turan olayı üzerine

Arda Turan olayı üzerine
Geçmişte değişik gazetelerde ve halen Gazete Damga'da sosyal, siyasi, kültürel ve dini içerikli köşe yazıları yazıyorum. Bu nedenle, olumlu-olumsuz eleştiriler alıyorum. Buraya kadar her şey normal.

Geçmişte değişik gazetelerde ve halen Gazete Damga'da sosyal, siyasi, kültürel ve dini içerikli köşe yazıları yazıyorum. Bu nedenle, olumlu-olumsuz eleştiriler alıyorum. Buraya kadar her şey normal.
***
Yazılarımızdaki fikir ve düşüncelerimizden, olumlu eleştirel yaklaşım ve çözüm önerilerimizden hoşlanmayan kişi veya kişilerden telefon, mesaj ve diğer iletişim kanalları vasıtasıyla sayısız tehditler almış olmam üzerine; "can güvenliği" gerekçesiyle, yasal yolları kullanarak valilikler uhdesindeki "taşıma ruhsatlı silah almak" için İstanbul Valiliği'ne müracaat ettim. Sağlık ve sabıka kayıtlarım dahil olmak üzere istenen tüm evrakları eksiksiz hazırlayarak valiliğe sundum. Uzun zaman sonra telefonuma gelen mesajda "taşıma ruhsatı talebiniz uygun görülmedi" şeklindeki cevapla; "Böyle bir ruhsata ihtiyacınız yok" denmiş oluyordu! Üzüntü içerisinde düşündüm, olayı yasal yollar çerçevesinde irdelersem olumlu sonuç alacağıma karar verdiysem de, üzerinden uzun bir zaman (6 ay kadar) geçtiği için hiçbir şey yapmamaya karar verdim. Bugün " taşıma ruhsatlı silah" ihtiyacım, daha da elzem hale gelmesine rağmen henüz ikinci bir başvuruda da bulunmadım. Silah ruhsatını bize çok gören yöneticilerden "yakın koruma" mı istesek yoksa? Belki bu talebimiz kabul görür!
***
Başıma siyasi nedenlerle veya yazılarım dolayısıyla bir hal gelirse; ailem ve yakınlarıma kim ne söyleyip nasıl teselli edebilecektir?, merak ediyorum.
***
Bütün bunları bir gün yazarım diye hiç düşünmemiştim.Ta ki, Arda olayı patlayıncaya kadar...Adam,-ruhsatsız silah taşıyacak,-her ortama silahla girecek,-arkadaşının eşini taciz edecek,-adamı darp edip burnunu kıracak,-hastanede silah patlatacak,-aradan beş gün geçecek,-savcı 12.5 yıl ceza isteyecek,-elini kolunu sallayarak gezecek,-ve hala;HİÇBİR İŞLEM YAPILMAYACAK !!!Bu ancak bizde olur ves selam...
***
Fiziksel yetenekleri var diye 18-20 yaşında, üstelik yeterli hiçbir eğitimi olmayan kişiye trilyonları teslim ederseniz sonuç tabi böyle olacaktır. Daha beteri de her an mümkündür.80 milyonluk Türkiye'nin gençliği Arda gibi olma rüyaları görüyor! Arda'yı örnek     alıyor.
***
Adamın ülkeye faydalı olmasından vazgeçtik; zararı olmasa bari..!
***
Bu durum bana emsaldir, öyleyse; ne uğraşacağım "taşıma ruhsatıyla" mı diyeyim?
***
"Al bir tane kaçak silah, bak işine" mi     demeliyim?
***
Sahi, ruhsat alabilmem için topçu ya da popçu mu olmalıydım?
***
Adalet sistemi buysa eğer, reddediyor, kabul etmiyorum.Böyle değilse ki 'değil'; o zaman, gereğini yapın...Yapın ki, bu kötü örnek kapansın.
***
Ayrıca; Arda değil de bu olayı ben yapsaydım; dışarda olur muydum acaba?
***
Basında yer alan haberlere göre; İstanbul Başakşehir Spor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, "Arda'ya kulüp tarafından verilen cezayı uygulamaları halinde, O'nu uçurumun kenarından aşağı atmış olacaklarını" söylemiş. Anlayacağınız; Arda'yı nasıl olur da, koruruz hesapları yapılıyor hala...Arda denilen kişi bu milletin evlatlarına hiç fena örnek olmuyor doğrusu!Korumaya, kollamaya devam ediniz...
***
Bizde, habire araştırma yapıp "aman memleket ve milletin selameti için" uğraşmaya devam edelim..!Züğürt tesellisi, atasözünde:"İyilik et, denize at, kul bilmezse; Halik bilir" şeklinde anlatılmış!Selam ve sevgi ile. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.