Asal Araştırma'dan ‘Lütfü Savaş’ anketi: Oy verir misiniz?

Asal Araştırma'dan ‘Lütfü Savaş’ anketi: Oy verir misiniz?
Asal Araştırma Şirketi, Hatay'da yeniden aday gösterilmesiyle tepkilerin odağı haline gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile ilgili anketi paylaştı.

CHP'de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden aday gösterilmesinin ardından başlayan tartışma sürüyor. 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay'ın büyük yıkıma uğramasında sorumlu görülen Savaş, eleştirilerin hedefi haline gelmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel gelen tepkiler üzerine "Kırsaldan acayip oy alıyor ve başka isimleri koyduğumuzda kaybediyoruz. Alternatif bulamadık" demişti. Lütfü Savaş'ın en çok oy alan aday olduğunu savunan Özel, deprem konusundaki eleştirilere de nasıl bir sorumluluğu olduğunu bilmediğini söylemişti.

Lütfü Savaş: Genel başkanımla konuştum

Depremlerin yıl dönümünde Hatay’daki anmaya katılan Lütfü Savaş, Hatay halkı tarafından protesto edilmişti. Lütfü Savaş'a yönelik tepkilerin ardından açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da Savaş'ın yeniden adaylığının gözden geçirileceğini ve Hatay'ın tüm ilçeleriyle, kapsamlı bir anket yapıp bir karar verileceğini açıklamıştı. Öte yandan 6 Şubat gecesi anma yürüyüşündeki protestolar sonrası adaylığının tartışılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Savaş, "Ben sayın genel başkanımla konuştum. Duruşu net. "Adayımız Lütfü Savaş ve biz seçimi kazanacağız" diyor." şeklinde konuşarak son noktayı koymuştu.

'Lütfü Savaş'a oy verir misiniz?' anketi

Lütfü Savaş adaylıktan çekilmeyeceğine dair net mesajlar verirken konuya ilişkin CHP yönetiminin bir adım atmayacağı merak ediliyor. Tartışmalar devam ederken Asal Araştırma Şirketi 7-9 Şubat tarihlerinde Hatay'da Lütfü Savaş ile ilgili yaptığı anketi sosyal medya hesabından paylaştı.

Hataylı seçmene, "Bugün bir yerel seçim olsa, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a oy verir misiniz?" sorusu soruldu.

Buna göre bin 500 kişiyle yapılan anketin sonuçları şöyle:

Oy veririm: Yüzde 30,2

Oy vermem: Yüzde 45,6

Belki veririm, belki vermem: Yüzde 10,4

Cevap yok: Yüzde 13,8

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.