Asgari Ücret Komisyonu Ne Zaman Toplanıyor? Asgari Ücret Ne Kadar Olacak 2023

Asgari Ücret Komisyonu Ne Zaman Toplanıyor? Asgari Ücret Ne Kadar Olacak 2023
Asgari ücret komisyonu 13 Haziran 2023 Salı günü ilk toplantısını gerçekleştirecek. Peki Asgari ücret 2023 ne kadar olacak? Detaylar haberimizde..

Necdet Oktay Apaydın- Asgari ücretli çalışanları oldukça ilgilendiren bir konu olan asgari ücret 2023 ne kadar olacak sorusu Türkiye'de yaşayan her çalışanı oldukça etkiliyor. Çalışanların maaşlarındaki artacak olan oranı merak etmesiyle gözler asgari ücret için toplanacak komisyona çevrildi. Peki asgari ücret komisyonu ne zaman toplanacak? Asgari ücret 2023 ne zaman kesinleşmiş olacak? Ayrıntılarıyla haberimizde..

Asgari Ücret Komisyonu Yarın Toplanıyor

Asgari Ücret Komisyonu yarın 13 Haziran 2023 Salı günü ilk toplantısını gerçekleştirecek. Temmuz ayına kadar sürmesi beklenen toplantıda dört kez asgari ücret komisyonunun toplantı yapması bekleniyor. Asgari ücret komisyonuna hükümetten, işçi ve işveren sendikalarının belirlediği isimlerle komisyon oluşturularak toplantılara katılım gerçekleştirilip ortak bir karar çerçevesinde buluşuluyor.

2023 Asgari Ücret Zammı Ne Kadar Olacak?

2023 Asgari Ücret zammı komisyonun toplantılarının bitmesi sonucunda açıklanacak. Şuan için herhangi bir rakam olmamasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 genel seçimleri öncesinde asgari ücretin çift hanelere çıkacağının sinyalini vermişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz açıklamasında bulunmuştu. Eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise katıldığı bir televizyon programında asgari ücret 2023 zam oranı için "Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak." açıklamasını yapmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.