Asgari Ücretliyi Sevindiren Son Dakika Gelişmesi.. O Bakan Konuştu, Kritik Eşiğimiz Çift Haneler Diyerek Rakam Verdi!

Asgari Ücretliyi Sevindiren Son Dakika Gelişmesi.. O Bakan Konuştu, Kritik Eşiğimiz Çift Haneler Diyerek Rakam Verdi!
Asgari ücretin Temmuz ayında olması beklenen ara zam ile birçok vatandaş tarafından "asgari ücret ne kadar olacak?" sorusu soruluyor. Peki hangi bakan asgari ücretle ilgili ne açıklama yaptı? Dataylar haberimizde..

Necdet Oktay Apaydın- Birçok kişinin merakla beklediği bir konu olan asgari ücretin Temmuz ayında yapılacak ara zam ile birlikte ne kadar olacak? Asgari ücretlinin merakla beklediği o soruyla ilgili gözler Temmuz ayına çevrilmiş durumda. Asgari ücret zammını yaklaşık 8 milyon vatandaşımızı etkilerken ara zam ile ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den geldi. Bakan Bilgin'e göre asgari ücrete gelecek olan zam, maaşların 500 dolar seviyesine çıkacağını ifade etti. Peki asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? İşte, asgari ücret zammı ile ilgili son gelişmeler…

Asgari ücret "500 Dolar" seviyesine çıkacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamada "Asgari ücretten 1,5 yıldır vergi alınmadığını ve dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptıklarını hatırlattı. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır. Kritik eşiğimiz çift haneler" ifadelerini kullandı. Bakan Vedat Bilgin'in yaptığı açıklama gerçekleştiği takdirde asgari ücretin 10 bin TL olması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da asgari ücreti zam çalışmalarının sürdüğünü belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı bir mitingde asgari ücret ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü belirterek "Bugüne kadar olduğu gibi yine bütün emekçilerimizi enflasyona karşı koruyacak tedbirleri alacağız ve bu yönde bütün gerekli adımları da atacağız." ifadelerini kullandı.

Asgari ücretin 2023 Temmuz ara zammı net olarak belli olmadı

Asgari ücret Temmuz 2023 zam oranının net ve brüt oranının Temmuz ayında netleşmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.