Asgari ücrette pazarlık “açlık sınırı” ile başlayacak!

Asgari ücrette pazarlık “açlık sınırı” ile başlayacak!
Milyonlarca çalışanın gözü önümüzdeki hafta toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısına çevrilirken masada konuşulacak rakamlar da netleşmeye başladı.

2024 yılı asgari ücret tespit çalışmalarında son viraja girildi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı 11 Aralık günü gerçekleştirilecek. Toplantıya sayılı günlerde kalan Türk-İş başkanı ilk rakamı telaffuz etti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay NTV’de katıldığı bir programda, 2024 yılı asgari ücret görüşmelerinde masaya getirecekleri alt rakamı belirlediklerini açıkladı. Buna göre, Türk-İş pazarlığa 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı olan 14 bin 25 liradan başlayacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun gerçekleştireceği 4 toplantının ardından yeni asgari ücret tutarını belirlemesi bekleniyor.

Bilindiği gibi DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu bu yıl bir ilk gerçekleştireceklerini açıklayarak ilk defa bir rakam belirtmeyeceklerini söylemişti.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı asgari ücrete yılda bir kez zam uygulanacak açıklaması da tartışmalara yol açmıştı.

Türk-İş’in kasım ayı rakamlarına göre; Türkiye’de dört kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 14.025 TL olurken, gıda ile birlikte diğer tüm temel harcamalar için haneye girmesi gereken toplam gelir tutarı (yoksulluk sınırı) ise 45.686 TL olarak açıklanmıştı.

Türkiye’de halihazırda net asgari ücret ise 11 bin 402 lira.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.