Avukatların Ankara'ya girişine izin çıkmadı:Oturma eylemi başlattılar

Avukatların Ankara'ya girişine izin çıkmadı:Oturma eylemi başlattılar
Birçok ilden yürüyen baro başkanları Ankara girişinde polis tarafından “Valilik izni yok” denilerek engellendi. Bunun üzerine baro başkanları, Ankara’ya 300 metre kala oturma eylemi başlattı.

AK Parti ve MHP'nin Avukatlık Kanunu'nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden "Savunma yürüyor" sloganıyla baro başkanları ve avukatların başlattıkları yürüyüş Ankara'ya ulaştı. 19 Haziran günü yürüyüşe geçen baro başkanlarını ve avukatları Eskişehir Yolu üzerinde Ankara Barosu heyeti karşılayacaktı ancak polis engel oldu.

"VALİLİK İZNİ YOK"
Baro başkanları yürüyüşlerinin sonlanmasına 300 metre kala polis tarafından durduruldu. Baro başkanları Türkiye’nin Başkentine girme hakları olduğunu söylerken, polis “Valilik izni yok”dedi.

Baro başkanları aralarında müzakere yaparken bir polis kamerasının kendilerini çekmesine tepki gösterdi.

Polis ile başkanlar arasında tartışma sürdü. Bazı başkanlar akan trafikte yürümeye çalıştı, polis yine engel oldu. Bu sırada 4 baro başkanı polis barikatını aşarak kendilerini bekleyen Ankara Barosu avukatlarının yanına ulaşabildi.

Diğer baro başkanları polis ablukası arasında kendilerine Başkent’e giriş izini verilinceye kadar oturma eylemi başlattı. Burada açıklama yapan Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Avukatlık Yasası üzende yapılmak istenen değişikliğin 80 milyonun hukukuna etki edeceğini söyleyerek, şunları belirtti:

“Bu sabah Ankara girişinde tam da yola çıkış sebebimimizi canlı olarak yaşatan, Anayasal ve yasal hakkımızı yani Ankara’ya girişimizi engellediler. Bu durum karşısında bizim yola çıkışımızın ne kadar anlamlı olduğu ortaya çıktı. Baroların temsilcisi avukatlar Anayasal haklarına rağmen Ankara’ya alınmadılar. Anıtkabir’e giderek, Atamıza ülkemizde yaşananları anlatacağız.”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 15 baro başkanı ile Anıtkabir’i ziyaret etmesini de değerlendiren Uzun, “Bizi ayrıştırarak gruplara bölmek birliğe yakışmaz. Adı üstende birlik birlik olmak durumundadır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.