AYM ne karar verecek? HDP'nin kapatılma davasında ilk inceleme bugün

AYM ne karar verecek? HDP'nin kapatılma davasında ilk inceleme bugün
HDP'nin kapatılmasına ilişkin açılan davanın ilk incelemesi bugün Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu tarafından gerçekleştirilecek. Raportör incelemesinde verilen iddianamenin kabulü görüşü sonrasında üyelerin bugünkü oylar merakla belirleniyor.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Halkların Demokratik Partisinin (HDP) kapatılması istemiyle yeniden açılan davada ilk incelemesini bugün yapacak ve iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek.

Görevlendirilen raportörün ilk incelemeye ilişkin iddianamenin kabulüne yönelik olumlu yönde rapor hazırlamasının ardından heyet, davaya ilişkin ilk incelemesini bugün yapacak ve iddianamenin kabul edilip edilmeyeceğine karar verecek. Genel Kurul, ilk inceleme sırasında, partinin kapatılmasına beyan, faaliyet ve eylemleri ile neden olan ve iddianamede belirtilen kişiler hakkındaki siyasi yasak talebi ile partinin hazine yardımlarının bulunduğu banka hesabına tedbiren bloke konulmasına karar verilmesi yönündeki talebi de ele alacak.


8 Haziran'da görevlendirildi

AYM'nin eksikliklerin tamamlanması istemiyle iade ettiği HDP'nin kapatılması istemli iddianame, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yeniden hazırlanarak 7 Haziran'da AYM'ye gönderildi. AYM Başkanı Arslan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin tarafından HDP'nin kapatılması istemiyle açılan davada 8 Haziran'da raportör görevlendirdi.


18 Haziran'da rapor sunuldu

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının yeniden gönderdiği HDP'nin kapatılması istemli iddianamede, raportör incelemesini tamamladı ve iddianamenin kabulü yönündeki raporunu 18 Haziran'da AYM heyetine sundu.


HDP' ön savunma verecek

Kabul edilmesi halinde iddianame ön savunma için HDP'ye gönderilecek ve yüksek mahkemenin tanıdığı süre içinde HDP ön savunmasını verecek. Parti tarafından bu sürenin uzatılması için başvuru yapılırsa ek süre talebini AYM karara bağlayacak. Parti tarafından ön savunmanın verilmesinin ardından Şahin, esas hakkındaki görüşünü sunacak. Ardından bu görüş HDP'ye gönderilecek. Belirlenecek bir tarihte Şahin, sözlü açıklama, HDP yetkilileri de sözlü savunma yapacak. SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.