Bakan açıklama yaptı, doğalgaz fiyatları düşecek mi?

Bakan açıklama yaptı, doğalgaz fiyatları düşecek mi?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez gazı işleyecek Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde çalışan bazı işçilerin depremden etkilendiği ve bu süreçte kısa bir süre aksama olduğunu aktararak yerli gazın nisan sonu, mayıs başı verileceğini açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem yurt genelinde büyük yıkıma sebebiyet verdi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez gazı işleyecek Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde çalışan bazı işçilerin bu durumdan etkilendiğini ve o bölgeye gittiklerini söyledi. Bundan dolayı yaşanan kısa süreli aksamanın ardından nisan sonu, mayıs başı gibi yerli gazın verileceğini ifade etti. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi hakkında son gelişmeleri aktardı.

“Burada çalışan bazı işçilerimizin yakınları da depremden etkilendi. Maalesef yakınları kaybeden işçi kardeşlerimiz de var. Haliyle binlerce işçimiz bölgeye gitti. Onlar da tekrar geri döndü. Çalışmalara kaldığı yerden devam ediyorlar” ifadelerin kullandı.

Dönmez, ayrıca iş makinelerinin de bölgeye desteğe gittiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Buradaki bulunan yüzlerce iş makinesi arama kurtarma çalışmalarında bulundu. Orada bize daha acil ihtiyacı olan vatandaşımız varken duyarsız kalmak olmazdı. Takvimin erteleneceğini, bazı işlerin aksayacağını öngörerek bütün gücümüzle bölgeye geçtik.”

“Orada bir vatandaşımızın enkazdan sağ çıkması bizim için bütün projelerden önemli. Şimdi de kaldığımız yerden daha inanmış ve güçlü bir şekilde devam ediyoruz. Buradaki arkadaşlarımız zoru başarmakta mahir insanlar. İnanıyorum ki bunu da başaracaklar. Deprem nedeniyle kısa süreli bir aksama oldu ama Allah nasip ederse nisan sonu, mayıs başı gibi yerli gazımızı vatandaşımızla buluşturacağız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.