Bakan Akar, Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na öğrenci olarak girişinin 122. yılı kutlama törenine katıldı

Bakan Akar, Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na öğrenci olarak girişinin 122. yılı kutlama törenine katıldı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kara Harp Okulu'na öğrenci olarak girişinin 122. yılı kutlama törenine katıldı.

Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu'nda yapılan törene, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz da katıldı. Bakan Akar, salona girişinde öğrencileri 'Harbiyeliler merhaba' diyerek selamlayıp yerlerini almasının ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kara Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral Gültekin Yaralı törende konuşma yaparak, geleceğin komutanlarını bilimsel yaklaşımlarla yetiştirmek için çalıştıklarını söyledi. Yaralı, "Kara Harp Okulunda eğitim ve öğretimi çağın ihtiyaçlarına uygun olarak bilim, teknoloji ve askerlik sanatı yönünden geliştirilmesi çalışmaları okulumuzda sistemli bir şekilde devam etmekte, Harbiyeliler yeni teknolojiye ayak uyduracak donanım ve nitelikte yetiştirilmektedir. Okulun Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda 14 askeri sınıfta muvazzaf subay yetiştirmeye devam etmektedir" diyerek Harbiyelilere 5 dilde eğitim verildiğini anımsattı.

Geleneksel yoklama yapıldı

Konuşmasının devamında Yaralı şu ifadeleri kullandı: Kara Harp Okulu kendisini mesleğine adamış, üstlendiği vazifeleri ‘ölürsem şehit kalırsam gazi’ anlayışı içinde yerine getiren, düşünen, okuyan, analiz eden, kendine güvenen ve her şart altında doğru karar verebilen, ciddiyet, samimiyet, diyalog, koordinasyon içinde daima en mükemmelini yapmaya amaçlayan kıtaların ihtiyaç duyduğu subaylık ve liderlik nosyonuna sahip kahraman ve fedakar birer muvazzaf subay yetiştirme gayretini gurur ve heyecanla sürdürmektedir. Bu anlamlı günde başta en büyük Harbiyeli Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşlarını, tarih sahnesine çıktığımız ilk zamandan bugüne kadar vatan ve millet uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, onlardan aldığımız emanete sonsuza kadar sahip çıkacağımıza bir kez daha huzurlarınızda söz veriyoruz.

Törende yapılan geleneksel yoklamada, Atatürk'ün öğrencilik dönemindeki numarasu 1283'e sıra geldiğinde tüm Harbiyeliler geleneklere uygun olarak ayağa kalkarak 'İçimizde' diye bağırdı. Ardından Harbiyeliler, "Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında mensubu olmaktan gurur duyduğumuz yüce Türk milleti için canımızı feda etmeye daima hazırız" dedi.

'Ülkemiz, milletimiz, Silahı Kuvvetlerimiz sizlerden görev bekliyor'

Törende konuşan Millli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise Harbiyelileri tebrik ederek, koronavirüs salgını ile mücadelede uygulanan tedbirlerin eksiksiz ilk günkü hassasiyetle uygulanmasının önemine dikkat çekti. Bakan Akar, "Şu an da Türk Silahlı Kuvvetleri, başta ülkemizin  ve asil milletimizin hak ve menfaatleri olmak üzere dost ve kardeş ülkelerin hak ve menfaatleri dahil, bunları korumak ve kollamak için, onların haklı davalarında yanlarında olmak için Irak’ın kuzeyinde, Suriye’nin kuzeyinde, Libya’da, Afganistan’da, Kosova’da, Azerbaycan’da ve diğer coğrafyalarda yoğun bir mücadele içinde" ifadelerini kullandı.

'Mezun olduktan sonra göreve başlayacak Harbiyelilerin söz konusu mücadelelerde önemli görevler üstlenecek' diyen kar, Harbiyelilerin okulda aldıkları eğitiminden iyi faydalanmalarının ve kendilerini görevlere hazırlamalarına da dikkat çekerek, "Ülkemiz, milletimiz, Silahı Kuvvetlerimiz sizlerden görev bekliyor. Bu ciddiyet ve samimiyetle çalışmalarınızın devamını diliyorum" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.