Bakan Akar'dan helikopter kazasında şehit olan askerlerin ailelerine taziye ziyareti

Bakan Akar'dan helikopter kazasında şehit olan askerlerin ailelerine taziye ziyareti
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile, geçtiğimiz hafta Bitlis'te kaza kırıma uğrayan helikopterde şehit olan askerlerin 4'ünün Ankara'da bulunan ailelerini ziyaret etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile geçtiğimiz hafta Bitlis'te kaza kırıma uğrayayan helikopterde şehit düşen 4 askerin Ankara'da bulunan ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Bakan Akar ve beraberindeki komutanlar ilk olarak Şehit 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın ailesini ziyaret etti ve şehidin eşi Ziynet Erbaş ile oğlu Yiğitalp Erbaş'a başsağlığı dileklerini iletti.

Bu ziyaretin ardından Bakan Akar beraberindeki komutanlar ile Albay Şentürk Aydınyer'in Eryaman'daki, Yüzbaşı Gökhan Uysal'ın Sincan'daki ve Yüzbaşı Salih Sarıoğlu'nun Dikmen'deki baba ocağını ziyaret etti. Ailelere taziye ve sabır dileklerini ileten Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin personeli, gazileri ve şehit aileleriyle büyük bir aile olduğunu söyleyerek, şehitlerin anılarının yaşatılacağını vurguladı. 

Şehit babası Himmet Aydınyer de Bakan Akar ve komutanlara gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti ve "Oğlumuzu vatan için yetiştirdik, vatan için şehit oldu, şehitlik mertebesine ulaştı" dedi.

Yüzbaşı Uysal'ın babası Yaşar Uysal ise "Vatan sağ olsun" derken, Yüzbaşı Sarıoğlu'nun babası Yılmaz Sarıoğlu da "Allah ordumuza, devletimize bir kez daha böyle bir acı göstermesin" dedi..

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.