Bakan Çavuşoğlu Gül Baba türbesini ziyaret etti: "Macaristan'la dostluğumuzun en güzel nişanesi"

Bakan Çavuşoğlu Gül Baba türbesini ziyaret etti: "Macaristan'la dostluğumuzun en güzel nişanesi"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Macaristan Dışişleri Bakanı'nın daveti üzerine Macaristan'a ziyarette bulunan Çavuşoğlu Gül Baba Türbesi'ni de ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri Bakanı Péter Szijjártó'nun daveti üzerine başkent Budapeşte'ye resmi ziyarette bulundu. Ziyaretinde beşinci Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi hazırlıklarını yapıp Büyükelçiler Konferansına katılacak olan Bakan Çavuşoğlu, Budapeşte'de Gül Baba türbesini de ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Bakan Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Macaristan Başbakanı Viktor Orban başkanlıklarında Ankara’da düzenlenecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Beşinci Toplantısı'na yönelik hazırlıkları ele alacak ve ayrıca Macaristan Büyükelçiler Konferansına hitap edecek.

Çavuşoğlu'nun ilk ziyareti Budapeşte'deki Gül Baba Türbesine oldu. Bakan Çavuşoğlu Twitter hesabından ziyareti "İnsan sevgisi, birlikte yaşama kültürü ve ötekine saygı. İşte Gül Baba'nın hikayesi! Gül Baba Türbesi Macaristan’la dostluğumuzun ve ortak tarihimizin en güzel nişanesi! Ruhu şad olsun." diyerek paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.