Bakan Çavuşoğlu: 'Yaşadığımız çağda zengin ve yoksul kesimler arasındaki uçurum derinleşti'

Bakan Çavuşoğlu: 'Yaşadığımız çağda zengin ve yoksul kesimler arasındaki uçurum derinleşti'
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı 'Kapadokya Konuşmaları' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlıkta kabul ettiği Kapadokya Üniversitesi Rektörü Hasan Ali Karasar'ın sunduğu 'Kapadokya Konuşmaları' programına katıldı. Burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. İçinde bulunduğumuz çağda zengin ve yoksul kesimler arasındaki uçurumun derinleştiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Batı'da popülizm, İslam düşmanlığı, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı kaygı verici bir boyuta ulaştı. Çatışmaların ve kırılganlıkların da büyük bir bölümü maalesef bizim coğrafyamızda yaşanıyor. Dünyada fay hatalarının hareketlendiği bu ortamda olaylara seyirci kalmayan, inisiyatif üstünlüğünü elden bırakmayan bir diplomasi yürütmeye çalışıyoruz. Güvenlik ve çıkarlarımızın korunması, sahada ve masada güçlü bir politikadan geçiyor. Müzakere, diyalog ve kazan kazan anlayışı, her zaman bizim önceliğimiz. Ancak naif de değiliz, milletimizin çıkarını her şeyin üzerinde tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

'Türk diplomasisi geçmişten bu yana tüm zorluklardan başarıyla çıkmıştır'

TBMM'nin açılışının 100'üncü yılının aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı'nın da 100'üncü yılı olduğuna da değinen Bakan Çavuşoğlu, "Türk hariciyesinin geçmişine baktığınız zaman 500'üncü yılını kutluyoruz. Köklü bir geleneğimiz ve büyük bir birikimimiz var. Ayrıca, Türk diplomasisi geçmişten bu yana tüm zorluklardan başarıyla çıkmıştır. Sadece ülkemiz için değil bölgemiz için küresel düzlemde de Türk hariciyesi, Türk diplomasisi ve Türk diplomatları her zaman ön planda olmuş. Bugün bizim en iyi kazanımımız en iyi yetişmiş, saygın diplomatların bizde olması. Dünya çok hızlı değişiyor, bu hıza ayak uydurmamız lazım. Dijital diplomasi yeniliğini bu nedenle başlattık. Bugün yapay zekadan faydalanamazsanız, gelişmeleri iyi takip edip analizlerini yapamazsınız" dedi.

'Pandemi ortamında 100 bin vatandaşımızı tahliye ettik'

Dış politikada yapısal dönüşümlere ağırlık verildiğini kaydeden Çavuşoğlu "Eksiğimiz var ama çalışma arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Şu pandemi ortamında 100 bin vatandaşımızı tahliye ettik ve birçok ülkenin vatandaşını da ülkelerine gönderdik. En son korsanların kaçırdığı vatandaşlarımızın kurtarılması, sessiz derinden yürüttüğümüz çalışmalar. Çok şükür iyiyiz, vatandaşlarımız da hizmetlerden memnun. Eskiden bir eksiğimiz de şuydu. Vatandaşa hizmet konusunda gerek teknoloji bakımından, gerekse bilgi bakımından vatandaşları memnun edici seviyeden biraz gerideydik. Şimdi ise vatandaşlarımız çok memnun." şeklinde konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.