Bakan Fatih Dönmez: 'Dünyadaki en büyük güneş enerjisi santrali inşaatı devam ediyor'

Bakan Fatih Dönmez: 'Dünyadaki en büyük güneş enerjisi santrali inşaatı devam ediyor'
Konya'ya Enerji Koordinasyon toplantısı için gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Konya sınırları içinde dünyadaki en büyük güneş enerjisi santrali inşaatı devam ediyor' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Enerji Koordinasyon toplantısı için geldiği Konya'da sektör temsilcileri ve oda başkanlarıyla bir araya gelmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

Konya'ya yapılan yatırımların son 18 yılda 6 milyar TL'ye ulaştığını belirten Bakan Dönmez, "Bu yıl içinde yatırım hedefimiz 612 milyon TL bu da elektrik ve doğal gaz hedefimiz. Konya aynı zamanda sanayi kenti değil, tarım kenti. Özellikle iç turizm başta olmak üzere turizmde hizmet sektörünün hızlıca geliştiği bir yer. Ama aynı zamanda enerji kenti. Hamdolsun Konyamızın başta güneşi olmak üzere yenilenebilir enerji potansiyeli en yüksek olan kentlerimizden birisi" dedi.

'Dünyadaki en büyük güneş enerjisi santrali inşaatı devam ediyor'

Konya'nın Karapınar ilçesindeki güneş enerjisi santralinin, enerji üretimine başladığını ve Konya sınırları içinde dünyadaki en büyük güneş enerjisi santrali inşaatı devam ettiğini belirten Bakan Dönmez, "Konya Karapınar'da tam 1000 megavat kurulu gücündeki tesisin yapımı devam ediyor. Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle güneş paneli fabrikasını hizmete almıştık. O günden itibaren santral sahasında güneş panelleri monte edilmeye ve elektrik üretmeye başladı. İnşallah 2 yıl içinde bu 1000 megavatlık kurulu gücü de tamamlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

'Ayrıca 4 tane biyokütle santralimiz var ki daha çok hayvansal atıkların bertarafı ve değerlendirilmesi kapsamında 90 megavatlık bir tesisten bahsedebiliriz' diyen Bakan Dönmez, '2 tane hidroelektrik santralimiz, 2 tane rüzgar, 1 tane termik olmak üzere toplamda 1580 megavatlık bir kurulu gücümüz de söz konusu. Konya  nüfusunun yüzde 85'ine denk gelen bir doğal gaz erişimi söz konusu. 15 ilçe doğal gazı kullanıyor, geriye kalan 16 ilçemize doğal gazı, ne zaman ve nasıl götürebiliriz bunun müzakeresini gerçekleştirdik. Öncelikle nüfusu daha yüksek olan ilçelerimiz başta olmak üzere kalan ilçelerimize de bir planlamayla doğal gazı ulaştırmış olacağız" diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.