Bakan Kacır'ın 'Togg' açıklaması Fatih Altaylı'nın umutlarını kırmış

Bakan Kacır'ın 'Togg' açıklaması Fatih Altaylı'nın umutlarını kırmış
Gazeteci Fatih Altaylı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır'ın "Yıl sonuna dek toplam 28 bin Togg T10X üretimin hedeflendiğini" açıklamasının umutlarını kırdığını söyledi.

Gazeteci Fatih Altaylı, Vietnamlı elektrikli otomobil üreticisinin New York Borsası’nda halka açıldığını ve 86 milyar piyasa değerine ulaştığını yazdığını hatırlatarak Sanayi ve Ticaret Bakanı Fatih Kıcır'ın dün Togg hakkında yaptığı açıklamanın umutlarını kırdığını yazdı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dün yaptığı açıklamada yollardaki Togg sayısının 2 bini aştığını ve yıl sonuna dek toplam 28 bin Togg T10X üretimin hedeflendiğini dile getirmişti.

Altaylı kendi internet sitesinde yayınladığı yazısında söz konusu bu açıklamaların Vietnamlı elektrikli otomobil üreticisinin 86 milyar piyasa değerine ulaştığını örnek göstererek umutlarını kırdığını söyledi.

Altaylı, "Ufuk bu ise söyleyecek fazla bir şey yok. Güle güle binin Togg’unuza." dedi.

Fatih Altaylı'nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Dün Togg ile hemen hemen eş zamanlı olarak kurulan Vietnamlı elektrikli otomobil üreticisinin New York Borsası’nda halka açıldığını ve Mercedes’i, BMW’yi, Ford’u, Stellantis’i, GM’i geçerek 86 milyar piyasa değerine ulaştığını yazdım.

Buna karşın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yanıtımı aldım.

Bakan Kacır bir açıklama yaparak “Şu ana kadar 2 bin kadar Togg’un sahiplerine ulaştığını ve yıl sonuna kadar 20 bin adet Togg üretilmiş olacağını” söyledi.

Bunları konu ile alakası olmayan eski Bakan söylediği zaman şaşırmıyordum ama emin olun Fatih Kacır’ın eğitiminden ve müktesebatından dolayı biraz daha umutlu idim.

Ama bu açıklama umutlarımı kırdı.

Ufuk bu ise söyleyecek fazla bir şey yok.

Güle güle binin Togg’unuza.

Bu arada hâlâ 400 beygir gücünde ve çift motorlu olanın üretimine başlamadığınızın da gözümüzden kaçmadığını söyleyeyim.

400 beygirlik olanı sadece tanıdık devlet başkanlarına hediye etmek için üretiyorsunuz galiba.

İlgili Haberler

Kaynak:EMİNE KAŞIKCI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.