Bakan Karaismailoğlu: 'Kanal İstanbul'un yapımına kısa süre içinde başlıyoruz'

Bakan Karaismailoğlu: 'Kanal İstanbul'un yapımına kısa süre içinde başlıyoruz'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye Müteahhitler Birliği 33. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Kanal İstanbul'un yapımına kısa süre içerisinde başlamayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye Müteahhitler Birliği 33. Olağan Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul'a ilişkin, 'Kanal İstanbul’un yapım çalışmalarına kısa süre içerisinde başlamayı hedefliyoruz' dedi.

İmar planları onaylanmış ve askıya çıkarılmıştı

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul projesi için imar planlarının onaylandığını ve askıya çıkarıldığını .

Bakan Kurum paylaştığı videoda, "Kanal İstanbul projesine ilişkin daha önce 1/100.000, 1/5.000 ve 1/1.000 uygulama imar planlarını askıya çıkarmışıtk. Vatandaşlarımızdan gelen talepler, belediyelerimizden, kamu kurum ve kuruluşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, yapılan itirazlar doğrultusunda bu itirazları değerlendirdik."

"Yine 1/100.000'lik planımızı geçen hafta itibariyle askıya çıkardık. 5.000-1.000 uygulama imar planlarını da itirazları değerlendirmek, vatandaşlarımızın sorunlarını, problemlerini çözerek İstanbul'umuza değerine değer katacak Kanal İstanbul projemiz için uygulanan imar planlarını onaylamış ve askıya çıkmış bulunuyoruz. Ve bu çerçevede inşallah, adımlarımızı da hızlı bir şekilde atmak suretiyle, Aziz İstanbul'umuza Kanal İstanbul projesini kazandırıyor olacağız." demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.