Bakan Koca'nın aşı sözlerine Kremlin'den açıklama

Bakan Koca'nın aşı sözlerine Kremlin'den açıklama
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin Rusya’nın geliştirdiği Sputnik V aşısını satın almayacak olmasına ilişkin, araştırmaların sonuçlarının söz konusu Rus aşısının oldukça etkili ve umut vadeden bir aşı olduğunu gösterdiğini belirtti.

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya açıklamalarında Rusya’nın geliştirdiği koronavirüs aşısının ilgi alanlarının dışına çıktığını belirtmesi, Kremlin Sözcüsü Peskov’a soruldu.

Kremlin Sözcüsü bu soru karşısında, “Açık bir biçimde söyleyebiliriz ki testlerin ve araştırmaların sonuçları bunun (Sputnik V aşısı) oldukça etkili ve umut vadeden bir aşı olduğunu göstermiştir. Söz konusu aşı pandemi ile mücadelede mutlaka çok önemli bir rol oynayacaktır” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, Altaylı’nın Rusya’da geliştirilen koronavirüs aşısı Sputnik V’yi sorması üstüne şunları söylemişti: “Bu bir Adenovirüs aşısı. Sorun GLP şartlarına uygunluktan çıktı. (GLP şartları iyi laboratuvar uygulamaları, Good Laboratory Practice demek.) Rusya buna uyamadı. Bu nedenle DSÖ’nün ve dünyanın bu aşıyı alması mümkün değildi. Bizde de bu aşının ruhsat alması mümkün değil. O yüzden ilgi alanımızın dışına çıktı.”

Koca’nın bu sözleri Rusya basınında ‘Türkiye Rusya’nın Kovid-19 aşısını satın almayı reddetti’ şeklinde başlıklarla yer buldu.

RDIF: AŞI GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR

Diğer taraftan Sputnik V aşısının finansörü olan Rusya Doğrudan Yatırım Fonu’ndan (RDIF) bir kaynak Sputnik’e açıklamasında, Türkiye ile aşı tedariği konusundaki görüşmelerinin devam etmekte olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.