Bakan Koca yanıt verdi: Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması mı?

Bakan Koca yanıt verdi: Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması mı?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası "Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması mı?" sorusuna yanıt verdi. Bakan Koca, "Ülke genelinde kısıtlama Bilim Kurulu'nda gündeme gelmedi. Salgının seyrine göre bayramda il bazında kısıtlama olabilir" dedi.

Türkiye koronavirüsü ile mücadelesine devam ederken Bilim Kurulu bugün bir kez daha bir araya geldi. Toplantı sonrası kamuoyuna açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı'nda olası kısıtlamaya ilişkin de yanıt verdi. Bakan Koca bayramda il bazında kısıtlama olabileceğinin altını çizerken, "Ülke genelinde kısıtlama Bilim Kurulu'nda gündeme gelmedi. Salgının seyrine göre bayramda il bazında kısıtlama olabilir" dedi.

Bakan Koca "Kurban Bayramı kısmen Bilim Kurulu'nda gündeme geldi. Kısmi tartışıldı ama öneri gelmedi. Önümüzdeki günlerde daha netleşmiş olur. Sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama özellikle il bazında birtakım kısıtlamaların gündeme gelebileceği konuşuldu. Bunu da bayrama doğru illerdeki vaka seyrine göre il hıfzısıhha kurulu kararları almaya yetkili. İl bazında birtakım kısıtlamalar söz konusu olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.