Bakan Koca'dan AVM önünde kuyruğa girenlere tepki: Kalabalıklara karışmak risk!

Bakan Koca'dan AVM önünde kuyruğa girenlere tepki: Kalabalıklara karışmak risk!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AVM'lere girmek için sıra bekleyen vatandaşlara tepki göstererek "Gündelik hevesler ile kuralları askıya alarak AVM kuyruğunda girmek risktir" şeklinde konuşarak tepki gösterdi.

Bakan Koca şunları söyledi: "Bir pandemi sürecindeyiz. Virüsten korunmamızı sağlayacak kuralları askıya alarak alışveriş kuyruğuna girmek, pazar yeri kalabalığına tedbirsiz karışmak risktir. Riske hangi anda, hangi ortamda, kim vasıtasıyla karşılaşacağımızı bilemeyiz. Dışarıya maskesiz çıkmak, maskeyi yarı açık şekilde kullanmak sorumlulukla bağdaşmaz. Mesafe kuralını çiğnemek ise virüsle aramıza hiç sınır koymamak demektir.

"AVM KALABALIKLARI OLMAMALIDIR"
Yeni hayatımızı hızla kurmalıyız. Kalabalık kuyruklar, AVM, stadyum, pazar yeri kalabalıkları, üç kişinin yan yana oturduğu koltuklar, tam kapasite çalışan asansörler olmamalıdır. Bu yeni hayat tarzına kontrollü sosyal hayat diyoruz. Bu üç kelime söylediklerimizin yalın ifadesidir. Hepimizin ortak katkılarıyla gelişecektir. Bir süreliğine geçerli bir yaşam tarzıdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.