Bakan Kurum duyurdu: Salda Gölü'ne ziyaretçi kısıtlaması

Bakan Kurum duyurdu: Salda Gölü'ne ziyaretçi kısıtlaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Twitter hesabından Salda Gölü'nün 'Beyaz Adalar' bölgesine ziyaretçi kısıtlaması getirildiğini duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından Twitter'dan duyurulan haberde, "Eşsiz doğasını bilim dünyasının da mercek altına aldığı Salda Gölümüzü koruma çalışmalarımız kapsamında, göldeki beyaz kumsalın oluşumunun merkezi olan “Beyaz Adalar” bölgesine ziyaretçi kısıtlaması getiriyoruz. Yeni dönemde bölgeye girişler kontrollü olacak" denildi.

Bakan Kurum açıklamasında daha önce bölgede yapıları yıkarak, yerlerine vatandaşların zaruri ihtiyaçları için taşınabilir ahşap yapılar konumlandırıldığını, bariyerlerle araç girişinin engellendiğini, beyaz adalarda göle girilmesini ve beyaz kumsalın bulunduğu alanda sigara içilmesini yasaklandığını hatırlatarak, son olarak Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nce yürütülen “Salda Gölü ziyaretçi taşıma kapasitesinin belirlenmesi” çalışmaları neticesinde yıllık 1,5 milyon olan ziyaretçi sayısını 570 bine düşürmek için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Bakan Kurum açıklamasında, "Beyaz Adalar bölgesinin anlık ziyaretçi sayısını 540 olarak belirledik. Kapasitenin dolduğu anlarda ziyaretçilerimiz göl etrafındaki diğer alanlara yönlendirilecekler. Koruma çemberini sürekli genişlettiğimiz Salda Gölü’nü geleceğe en güzel haliyle taşımak için çalışıyoruz" diye de ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.