Bakan Pakdemirli Diyarbakır'da HDP il binası önünde eylem yapan aileleri ziyaret etti

Bakan Pakdemirli Diyarbakır'da HDP il binası önünde eylem yapan aileleri ziyaret etti
Tarım ve Orman Bakanı Nihat Pakdemirli, Hakkari'de HDP il binası önünde eylem yapan çocukları ve yakınları terör örgütü PKK tarafından kaçırılmış aileleri ziyaret etti. Burada konuşan Pakdemirli, 'Bu ailelerimiz için terörden mağduriyet yaşamış tüm ailelerimiz için inşallah bayram, çifte bayram olsun, diye dileklerimizi iletiyoruz' dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a ziyarette bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Vali Münir Karaloğlu ile görüşmesinin ardından HDP il binası önünde terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının ve yakınlarının bulunması için için 575 gündür eylem yapan ailelerin yanına gitti. Beraberindeki Vali Münir Karaloğlu, AK Parti milletvekilleri Mehdi Eker ve Ebubekir Bal ile aileleri ziyaret eden Bakan Pakdemirli, karanfil dağıtıp ailelerle yakından ilgilenerek çocukları ile ilgili bilgi aldı.


 

'İnşallah bayram, çifte bayram olsun'

Burada konuşan Pakdemirli, verilen mücadelenin haklı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ankara'dan başta Sayın Cumhurbaşkanı'mız olmak üzere tüm kabine ve hükümetimizin, annelerimize selamlarını getirdim. Anaların en kıymetlisi, evlatlarıdır. Hepimiz, anne ve babalar, evlatlarımızın kıymetini biliyoruz. Burada haklı bir mücadele veriyorlar. 575 günü aşkın nöbet tutuyorlar. 219 aile ve bunların 24'ü şu ana kadar kavuştu. Bu çığlığı, dünyaya bu ailelerimiz duyurdu. Hakikaten minnettarız. Dünyada bu terör örgütün ne olduğunu hala anlamayan, anlamak istemeyenler var. Ailelerimiz, bunların ne olduğunu, ne yapmaya çalıştığını duyurmuş oldu. Bu sebeple tüm ailelerimize, tüm nöbet tutan ailelerimize minnettarız. Burada ailelerimizin evlatları, maalesef terör örgütleriyle dağda taşta yatarken, onların evlatları Avrupa'da. Bunları da biliyoruz. Diyarbakır'ı ve doğuyu teröre mahkum etmeye çalışanların ne yaptığını da biliyoruz. Bunların gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Devletin gönderdiği paraları, araçları terör örgütlerine teslim edenleri de biliyoruz. 'Bunların bir bir inlerine gireceğiz' demişti Sayın Cumhurbaşkanı'mız. Girmeye de devam ediyoruz. İnşallah hesabını sorduk, bundan sonra da sormaya devam edeceğiz. Önümüz bayram. Bu ailelerimiz için terörden mağduriyet yaşamış tüm ailelerimiz için inşallah bayram, çifte bayram olsun, diye dileklerimizi iletiyoruz. Tek tek bu annelerimizin ellerinden öpüyorum. Hepinizi, bu kutlu mücadelenizden dolayı tebrik ediyorum. Devlet olarak, hükümet olarak yanınızda olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum."

Ailelerin de Bakan Pakdemirli ve beraberindekilere destek ziyaretinden ötürü teşekkür ettiği görüldü.

DHA

Ziyaretiyle ilgili da paylaşımda bulunan Pakdemirli, şu ifadeleri kullandı:

"575 günü aşkın evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerinin tek tek ellerinden öpüyorum. Bu çığlığı dünyaya duyuran analara minnettarız. Devlet olarak işin sorumlularının üzerine gitmeye, ailelerin yanında olmaya devam edeceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.