Bakan Selçuk'tan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması!

Bakan Selçuk'tan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması!
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakan Selçuk, 'Şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da sıfır tolerans ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz' dedi.

Türkiye, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kararla resmi olarak İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi. Karar, kamuoyunda çokça konuşularak Twitter'da 1 numaraya yükselirken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

'Kadın haklarının teminatı, iç mevzuatımızdaki mevcut düzenlemelerdir'

'#GüçlüKadınGüçlüTürkiye' etiketiyle yaptığı açıklamasında Bakan Selçuk, şunları söyledi:

"2002’den bu yana Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan'ın liderliğinde ülkemizdeki tüm kadınların siyasi, ekonomik ve sosyal hayata katılımını desteklemek için önemli düzenlemeleri hayata geçirdik."

"Kadın haklarının teminatı, Anayasamız başta olmak üzere, iç mevzuatımızdaki mevcut düzenlemelerdir. Hukuk sistemimiz ihtiyaca göre yeni düzenlemeleri hayata geçirebilecek kadar dinamik ve güçlüdür."

"Kadına yönelik şiddet her şeyden önce bir insanlık suçudur ve bu suçla mücadele bir insan hakları meselesidir. Aslolan ilkelerdir. Bu doğrultuda şiddetle mücadelemizi dün olduğu gibi bugün de yarın da sıfır tolerans ilkesi ile kararlılıkla sürdüreceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.