Bakanlıktan devlet korumasındaki çocuklarla ilgili iddialara açıklama: 'Sorumlu davranmaya davet ediyoruz'

Bakanlıktan devlet korumasındaki çocuklarla ilgili iddialara açıklama: 'Sorumlu davranmaya davet ediyoruz'
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet bakım ve koruması altında bulunan çocuklara yönelik haberlere açıklamada bulundu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, devlet bakım ve koruması altında bulunan çocuklarla ilgili medyada yer alan iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bakanlık olarak devlet bakım ve koruması altında bulunan çocuklarımızla ilgili her türlü iddiayı ilgili devlet kurumlarımızla birlikte büyük bir hassasiyetle değerlendiriyor, titizlikle inceliyoruz. Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızı töhmet altında bırakacak, gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek ve topyekun damgalanmalarına neden olacak iddialar konusunda herkesi sorumlu davranmaya davet ediyoruz. Çocukların üstün yararı ilkesi doğrultusunda onlara zarar verecek, psikolojik ve sosyal gelişimlerini olumsuz etkileyecek her türlü eylem ve söylemle şimdiye kadar nasıl mücadele ettiysek, bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadeleye etmeye devam edeceğimizi bildiriyor, toplumun her kesimini de bu konudaki hassasiyetimizi paylaşmaya davet ediyoruz. Kamoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.