Barış Atay: Hak da hesap da öteki dünyaya kalmayacak

Barış Atay: Hak da hesap da öteki dünyaya kalmayacak
TİP Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay infaz yasasına ilişkin mecliste yaptığı konuşmada, "Hak da hesap da öteki dünyaya kalmayacak" dedi.

Barış Atay'ın konuşmasından başlıklar şu şekilde:

"Propaganda yapmaktan içeri girerdiniz"
Bu yasa düzenlemesinde ne yok? Tutukluların salıverilmesi yok. AKP genel başkanına hakaret yok. Gazeteciye, yazara, siyasetçiye, muhalif öğrenciye indirim yok, Bebek, çocuk hamile, lohusa çocuklu anneler yok. Siyasi tutuklu ise hasta ve yaşlılar yok. Terör örgütüne üye olmamakla beraber propagandasını yapmak hiç yok. Bu uyduruk yasa herkese eşit uygulansa sizin yüzde doksanınız şu an terör örgütü dediğiniz eski yol arkadaşlarınıza yardım yataklık ve propaganda yapmaktan içeri girerdiniz.

"Ali İsmail'in, Berkin'in, Abdullah'ın katiline af var"
Pakette neler olduysa günlerdir konuşuluyor. Ali İsmail'in, Berkin'in, Abdullah'ın katiline af var, Soma'nın, Çorlu'nun, Ermenek'in, Aladağ'ın faillerine af var. Dün "Katiller dışarı mı çıksın?" diyordunuz işte şimdi çıkıyorlar. Kadın cinayetleri kapsam dışı diyorsunuz, kadın cinayetleri diye bir suç tanımı yok ortada. Berfin'in yüzünü kezzapla yakan adama geri dönmek zorunda hissettirilmesi size ne kadar güvendiklerinin karşılığı. Bizimse dediğimiz net; bu bir salgın ve cezaevlerinin tümünü ceza erteleyip boşaltmak ve çıkardığınız insanların takibini yapmak, beraber propagandasını yapmak hiç yok. Bu uyduruk yasa herkese eşit uygulansa sizin yüzde doksanınız şu an terör örgütü dediğiniz eski yol arkadaşlarınıza yardım yataklık ve propaganda yapmaktan içeri girerdiniz.

"Dovstoyeski'den örnek verdi"
Dostoyevski der ki; "Hepimiz Gogol’ün Palto’sundan çıktık", Gogol Palto kitabında yoksul bir memur olan Akakiyeviç’in bütün hayatı boyunca dişinden tırnağından arttırarark  aldığı paltoyu, çalanlara çalınırken susanlara, ona üstten bakanlara, onu görmezden gelenlere öldükten sonra musallat olmasını anlatır. Palto halkın canı pahasına yaşamak, sevdiklerini yaşatmak için döktüğü alın terinin, emeğin simgesidir. Siz halktan paltosunu alıyorsunuz, halk da sizden hakkını ve bunun hesabını soracak ama emin olun hak da hesap da öteki dünyaya kalmayacak"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.