Barış Terkoğlu: “2014’teki KPSS skandalında adı geçen yayınevi de Yediiklim grubundan”

Barış Terkoğlu: “2014’teki KPSS skandalında adı geçen yayınevi de Yediiklim grubundan”
2014'te KPSS'deki tarih sorularının çok benzerlerinin yer aldığı İsmail Adıgüzel’in ‘KPSS Tarihin Pusulası’ adlı kitabı da Yediiklim Yayınevi'yle aynı gruptan olan Doğru Tercih Yayınevi'nden çıkmış

KPSS’de yer alan bazı soruların Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavlarındaki sorularla örtüşmesinin ardından tepkiler sonucu başlatılan soruşturma sonucunda sınavın iptal edildiği duyuruldu.

Barş Terkoğlu Cumhuriyet’teki yazısında gündemdeki KPSS skandalına değindi. 2014’te İsmail Adıgüzel’in ‘KPSS Tarihin Pusulası’ adlı kitabındaki sorularla KPSS’deki tarih sorularının benzerliğiyle patlak veren skandalı hatırlatan Terkoğlu, KPSS Tarihin Pusulası kitabının da Yediiklim Yayınevi’yle aynı gruptan olan Doğru Tercih Yayınevi’nden çıktığını ifade etti.

‘2000-2013 yılları arasındaki tüm sınav soruları çalınmıştır’

Terkoğlu, yazısının devamında beş yıl önce Polis Akademisi’nin düzenlediği bir çalıştayda çıkan rapordan bir alıntı yaptı:

Örgüt (Fethullahçıları kastediyor) tarafından, 2000-2013 yılları arasında KPSS, ÖSS, ALES, Askeri Liseler, YDS sınavları gibi ÖSYM koordinatörlüğünde yapılan tüm sınav soruları çalınmıştır. Elde edilen sorular son derece stratejik olarak kullanılmıştır. Devletin istihdam politikası ve kamuoyu bu soruların nasıl kullanılacağını belirlemiştir.

2000-2016 yılları arasında kamuda istihdam edilen devlet memuru sayısı yüzde 48 oranında artmıştır ve istihdam edilen personeldeki artış¸ nüfus artışının (yüzde 16) oldukça üzerindedir. Personel sayısındaki artış bilhassa dört alanda yapılan sınavlar neticesinde atamaya bağlı olarak gerçekleşmiştir. Eğitim, yükseköğretim, TSK ve Emniyet teşkilatı sınavları FETÖ’nün özel olarak ilgilendiği sınavları oluşturmakla birlikte devlet memurları sayısındaki artışın yüzde 80’ini oluşturmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.