Batman Belediyesi'nde 9 HDP'liye gözaltı

Batman Belediyesi'nde 9 HDP'liye gözaltı
Batman'da Belediye Meclis Toplantısı’na katılmaları engellenen Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz ve 7 Meclis Üyesi ile HDP İl Eşbaşkanı Ömer Kulplu gözaltına alındı.

Batman Belediyesi’nde, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelenen Meclis toplantıları, yeniden düzenlenmeye başlandı. Temmuz ayı Meclis Toplantısı’na katılmak isteyen aralarında Batman Belediyesi Eş Başkanı Songül Korkmaz ve Meclis üyelerinin de bulunduğu grubun binaya girişi engellendi.

HDP’li meclis üyelerinin, engellemeyle ilgili tutanak tutulması ve meclis toplantısının yapılmayacağına ilişkin belge talepleri yerine getirilmedi. Bunun üzerine belediye binasına girmeye çalışan Songül Korkmaz, meclis üyeleri Şükran Çelebi, Gizem Oğurlu, İlkay Alagöz, Şehriban Aydın, Ayşe Önal, Recep Yargı, Şirin Şen ile HDP Batman İl Eşbaşkanı Ömer Kulplu gözaltına alındı.

Meclis üyelerinden Salih Çetinkaya, seçilmiş meclis üyeleri olduklarını hatırlatarak, “Belediyede bizim telefonlarımız var, toplantının olmayacağına dair bir bilgilendirme de yapılmadı. Biz ise belge istedik, bunu da getirmediler ve arkadaşlarımız belediye girmek istediği için gözaltına alındı” dedi. MA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.