Bedelli askerlik çıkacak mı? Son açıklama sonrası flaş gelişme

Bedelli askerlik çıkacak mı? Son açıklama sonrası flaş gelişme
Uzun zamandır çeşitli platformlarda dile getirilerek çıkması beklenen bedelli askerlik konusunda olumsuz yanıtlar veren hükümet adaylar için önemli bir açıklamada bulundu. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ TSK'nın ihtiyaçları doğrultusunda bedelli askerlik şartlarının oluşacağını ve adım atılacağını ifade etti.

Bedelli askerliğin çıkması için uğraş veren milyonlarca adayın istediği oldu. Sosyal medya başta olmak üzere pek çok platformda bedelli konusunu gündeme getiren adaylar için artık önemli bir süreç başladı.

Cumhurbaşkanı açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlamış, kalıcı bedelli askerlik sorusuna yanıt verirken, bedelli askerlik yaş sınırı, bedelli askerlik şartları gibi önemli konulara değinmişti. Erdoğan, "İhtiyaç nedir, yaş sınırı ne olacak, bunları belirledikten sonra adımı atacağız. Gündemimizde var." açıklamasında bulunmuştu.

Kalıcı bedelli olacak mı?
"Kalıcı bedelli askerlik gündemde mi?" sorusuna Erdoğan, "Bunu belirleyecek olan siviller olmaktan öte askeri erkan" yanıtını vermişti.

.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.