Beklenen felaket kapıyı çaldı: Türkiye'de ilk maymun çiçeği vakası

Beklenen felaket kapıyı çaldı: Türkiye'de ilk maymun çiçeği vakası
Dünyada hızla yayılmaya başlayan maymun çiçeği virüsü ilk kez ülkemizde de görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hastanın 37 yaşında olduğunu belirtirken, “Bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda” ifadelerini kullandı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün 6 milyon 334 binden fazla kişinin ölümüne neden olmasıyla birlikte gücünü yitirerek devam ederken, dünyanın yeni gündemi “Maymun Çiçeği Virüsü” oldu. 1970 yılında ilk kez bir insanda görülen maymun çiçeği virüsü 29 Nisan 2022'de Nijerya'dan İngiltere'ye seyahat eden bir ingiliz vatandaşında görülen semptonlar sonucunda 4 Mayıs 2022 tarihinde adını tüm dünyaya duyurarak 30 ülkede tespit edilerek küresel bir salgına dönüştü.


Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise “Hasta 37 yaşında, bağışıklık sistemi yetersizliği var. Kendisi tecrit edilmiş durumda. Temaslı takibi yapıldı, başka bir vakaya rastlanmadı. Bilindiği gibi bu hastalık solunum yoluyla değil, yakın fiziksel temasla bulaşıyor” paylaşımında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.