Belediyelere 'sus' talimatı: AFAD istedi, Valilik yazı gönderdi

Belediyelere 'sus' talimatı: AFAD istedi, Valilik yazı gönderdi
İzmir Valiliği tarafından il genelindeki belediye başkanları ve muhtarların, deprem gibi acil durumlarda medyaya açıklama yapması yasaklandı. 'Konuşma yasağı'nın AFAD'dan geldiği öğrenildi.

İzmir'de belediye başkanlarına depremle ilgili açıklama yasağı getirildi. Valilikten gönderilen yazıda, acil durumlarda belediye başkanlarının ve muhtarların basın-yayın organlarına açıklama yapmaması istendi.

Söz konusu yazıya sert tepki gösteren CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Seçilmiş belediye başkanlarını kendi memuru yada bürokratı zanneden zihniyet şimdiye kadar anlamadıysa, bir kere daha anlatalım: İzmir için, deprem gerçeklerini anlatmak için, halkımızla dayanışmak için sizden icazet alacak değiliz" sözleriyle tepki gösterdi.

İzmir Valiliği

"HALKA GERÇEKLERİ ANLATMAK İÇİN İCAZET ALACAK DEĞİLİZ!"

Deniz Yücel'in sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı paylaşımlar şöyle: "Kriz yaşanır, konuşma! Hak çiğnenir adalet arama! Hırsızlık yapılır görmezden gel! Salgın olur vatandaşa yardım yapma! Bu zihniyetin son ürünü; İzmir'de deprem gerçeğini,İzmirliler için alınacak önlemleri ve yapılacak yardımları konuşmayı, belediye başkanlarımıza yasaklamak oldu. Seçilmiş belediye başkanlarını kendi memuru yada bürokratı zanneden zihniyet şimdiye kadar anlamadıysa, bir kere daha anlatalım: İzmir için, deprem gerçeklerini anlatmak için, halkımızla dayanışmak için sizden icazet alacak değiliz.Bu genelge içi boş, devlet geleneğini ayaklar altına alan, zalimlik ve tek adamlık anlayışının bir ürünüdür ve bizler için yok hükmündedir. Belediye başkanlarımız İzmir için çalışmaya, konuşmaya ve gerçekleri paylaşmaya devam edecekler. İlgililere duyurulur!" KARAR

İzmir Valiliği

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.