Benzine yeni zam kapıda! 40 TL sınırına dayandı…

Benzine yeni zam kapıda! 40 TL sınırına dayandı…
Akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamlara bir yenisi ekleniyor. Gelecek benzin zammının ardından benzinin litre fiyatının 40 liraya dayanması bekleniyor.

Araç sahiplerini isyan ettiren akaryakıtta fiyat artışları bitmek bilmiyor. Son olarak benzinin litre fiyatına zam geleceği öğrenildi. Peki benzine kaç TL zam gelecek? Zamlı benzin fiyatları kaç para olacak? İşte yanıtı…

Halktv’nin haberine göre, benzinin litre fiyatına 15 Ağustos 2023 Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere yeni bir zam geliyor. Sektöre yakın kaynaklardan edinilen bilgiler ışığında benzinde yapılacak fiyat artışının 1,30 TL ile 1,75 TL arasında olması bekleniyor.

40 TL’ye 1 TL kaldı!

Yapılan zamların pompaya yansımasının ardından benzin fiyatlarının 39 TL’ye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi’nde yer alan illerde benzinin litre fiyatının 39 TL’den alıcı bulması bekleniyor.

Zamlı benzin fiyatları ne kadar olacak?

Zamlı benzin fiyatlarının diğer bölgelerde ise 1,30 TL’lik zam yapılması halinde 37,42 TL’ye, 1,75 TL’lik artış yapılması halinde ise 37,87 TL’ye ulaşacağı düşünülüyor. Zamlı benzin fiyatlandırmasının içerisinde akaryakıt istasyonlarının kar farkı da bulunuyor.

En son zam ne zaman gelmişti?

Benzin fiyatlarına en son 25 Temmuz 2023 tarihinde 2 TL’lik bir zam gelmişti. Bu zamla birlikte benzinin litre fiyatı 36,06 TL’ye çıkmıştı.

Üç ayda tarihi zam!

Öte yandan 14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenen seçimlerden önce ise benzinin litre fiyatının 19,76 TL, motorinin ise 18,58 TL olduğu biliniyordu. Aradan geçen üç aylık dönemde benzin ve mazot fiyatlarına 16 ila 19 TL’lik bir zam geldiği görülüyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Fatma Müge Yücetürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.