Beşiktaş Belediyesi'nden yangın açıklaması: 'Tadilat süreciyle ilgili izin alınmadı'

Beşiktaş Belediyesi'nden yangın açıklaması: 'Tadilat süreciyle ilgili izin alınmadı'
Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği "Masquerade" isimli gece kulübü yangınına ilişkin iş yeri sahipleri ve sorumlu müdürle birlikte 6 kişi gözaltına alındığı olayla ilgili Beşiktaş Belediyesi açıklama yaptı.

Beşiktaş'ta 29 kişinin hayatını kaybettiği "Masquerade" isimli gece kulübü yangınına ilişkin Beşiktaş Belediyesi'nden açıklama geldi.

Bugün 16 katlı binanın -1 katındaki "Masquerade" adlı gece kulübünde çıktı. İddiaya göre, tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu. Patlamanın ardından gece kulübünü alevler sardı. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kalan 29 kişi yangında can verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Beşiktaş Belediyesi, söz konusu işletmenin ilk olarak 1987 yılında ruhsatını aldığını 2018 yılında ise devretmeye bağlı olarak ruhsatının yenilendiği ancak tadilat süreciyle ilgili belediyeye herhangi bir başvuru yapılmadığını kaydetti.

Olayın takipçisi olacakları belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi:

“Gayrettepe’de yaşanan 16 katlı binanın bodrum katında meydana gelen yangında hayatını kaybeden 29 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyor; yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Yangınla ilgili olarak Valilik talimatıyla görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri ve Cumhuriyet Savcısı tarafından da soruşturma süreci devam etmektedir. Bahse konu olan işletme ilk olarak 1987 yılında ruhsatını almış olup, 2018 yılında ise devretmeye bağlı olarak ruhsatının yenilenmiş olduğu anlaşılmaktadır. Ancak iddia edilen tadilat süreciyle ilgili belediyemize herhangi bir başvuru yapılmamış, izin alınmamış, bilgi verilmemiştir. Şu anda bu konuda itfaiye, savcılık ve müfettişlerin soruşturması devam etmekte olup, sonucunda ayrıca bilgi verilecektir.

Kurum olarak, olayın takipçisi olacağız ve kamuoyunu sürekli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz. Toplumsal huzur ve güvenliğin sağlanması için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye sorumluluğu olan tüm kamu kurumları ile birlikte devam edeceğiz.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.