Bilim Kurulu üyeleri kararın geç açıklanmasından rahatsız

Bilim Kurulu üyeleri kararın geç açıklanmasından rahatsız
İçişleri Bakanlığı'nın, 30 büyükşehir ve Zonguldak için sokağa çıkma yasağı kararını geç açıklaması Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerini istifanın eşiğine getirdiği iddia ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın devreye girerek söz konusu isimleri ikna ettiği de yine iddialar arasında.

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre, yasağın duyulduğu ilk andan itibaren vatandaşların maskesiz ve eldivensiz bir şekilde sokağa çıkarak market ve fırınlara akın etmesi nedeniyle sosyal mesafenin ortadan kalkması Bilim Kurulu'nda bazı üyeleri istifanın eşiğine getirdi.

BAKAN KOCA DEVREYE GİRDİ
İktidarın bu tutumunun Bilim Kurulu'ndaki bazı üyelerin istifa noktasına getirdiği, ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın devreye girerek söz konusu isimleri ikna ettiği öne sürüldü.

İstifa etmeyi düşünen Bilim Kurulu üyelerinin sokağa çıkma yasağının iki saat önceden duyurulması sonucunda halkın market, büfe, fırın ve benzin istasyonlarına yığılmasının bugüne kadar salgına karşı verilen başarılı mücadeleye darbe vurulduğu şeklinde gördüğü kaydedildi. İstifa noktasına gelen üyelerin, "İstifa ederseniz, Türkiye'yi koronaya karşı mücadelesinde yalnız bırakmakla anılırsınız" denilerek ikna edildiği iddia edildi.

"GELEN GÖRÜNTÜLER ÇOK VAHİM"
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü ise, sokağa çıkma yasağı kararı ardından vatandaşların market büfe ve bakkallara akın etmesi ile ilgili değerlendirmesinde, "İyi gidiyorduk, ama bugünkü karar sonrası sokağa taşan insanların etkilerini maalesef bir kaç hafta sonra acı şekilde yaşayacağız. Gelen görüntüler çok vahim gerçekten çok üzgünüm” şeklinde konuşmuştu.

"250 BİN KADAR İNSAN HAREKETİ OLDU"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yasağın geç açıklandığı tartışmalarına cevap verdi. Yasak kararının açıklanacağı saate karar verirken diğer ülkelerdeki örnekleri incelediklerini ifade eden Soylu, “Bunu tespit edebiliyoruz, 250 bin kadar insan hareketi görüldü, o da kısa sürede durdu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.