Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş Kara: Aşının 2021’den önce gelmesi çok iyimser bir bakış

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş Kara: Aşının 2021’den önce gelmesi çok iyimser bir bakış
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye’de koronavirüs vaka sayılarında azalma olduğunu söylemek için erken olduğunu belirterek, "Avrupa’da maddi olanaklar ve teknoloji açısından bizden iyi durumda ülkeler var. Ama sağlık personelimiz eğitim ve bilgi birikimi açısından tartışılmaz Avrupa’nın en iyisi" dedi.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, ülkemizde Koronavirüs'e bağlı ölüm oranının Avrupa’ya göre oldukça iyi olduğunu belirterek “Mesela İtalya’da bu rakam neredeyse 12’lerde, Fransa’ya baktığımıza 6’ların üzerinde, İspanya’da 10’a yakın, ABD’de 5. Yani ABD 100 kişiden 4 veya 5 kişiyi kaybediyor. Türkiye’de bu rakam 2.1 civarında. Bu iyi bir rakam” diye konuştu.

Kara, “Yatağınız olabilir ama orada size destek verecek elemanınız iyi değilse bunun bir anlamı olmaz. Türkiye yoğun bakım yatağı sayısı yüksek ülkelerden birisi. Yoğun bakımdaki yetişmiş ekibin iyi olması da buraya giren hastaların yoğun bakımdan çıkabilmelerini sağlıyor” dedi.

"Düzenli uyku ve kısa süreli de olsa gün içinde 30 dakikalık yürüyüş"
“İlaç belki daha erken bulunabilir, üzerinde çok çalışılıyor ama etkili ve kesin koruyuculuğunun olduğunu söyleyebileceğimiz bir aşının 2021’den önce gelmesi çok iyimser bir bakış” diyen Kara, yurttaşlara şu önerilerde bulundu: “Bir ilacımız da olsa bugün için halen ve halen en etkili yöntem sosyal izolasyon, maskeyi gerektiğinde kullanmamız ve el yıkamamız. Bağışıklık sisteminin normal çalışmasını, fonksiyonunu iyi görmesini sağlamak için üç faktör var. Dengeli beslenme, düzenli uyku ve kısa süreli de olsa gün içinde 30 dakikalık yürüyüş.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.