Binali Yıldırım'a şeref madalyası takıldı!

Binali Yıldırım'a şeref madalyası takıldı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan ve Meclis Başkanı Binali Yıldırım'a Şeref Madalyası tevcih töreninde konuştu.

Erdoğan, "Siyasette aynı değerleri paylaştığınız yol arkadaşlarınızın değeri her şeyin üstündedir" dedi. Erdoğan, Meclis Başkanı Yıldırım'a şeref madalyasını tevcih ederken, Yıldırım da Erdoğan'a başbakanlık mührünü teslim etti. Yıldırım, "Milletimiz ve ülkemiz adına, bu ulvi makamları teslim eden Başbakanlık mührünü, binlerce yıllık devlet kültürümüzün nişanı olaran mührü zat-ı alinize arz etmekten şeref duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"Vefa borcumuzun nişanesidir"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan Yıldırım'a şeref madalyası tevcih etti. Yıldırım da Erdoğan'a başbakanlık mührünü teslim etti.  Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bizim burada takdim ettiğimiz madalya, fedakarlıklar karşısında vefa borcumuzun nişanesidir. Bu madalyanın bir başka gayesi de hizmet ehlini yeni projeleri, yeni eserler için teşvik etmektir.  Son 16 yılda millletvekili, Ulaştırma Bakanı ve Başbakan olarak hizmet eden Binali Bey, bundan sonra Meclis Başkanı olarak hizmet etmeye devam edecektir. Uzlaşmacı, kuşatıcı tavrını Meclis Başkanlığı sürecinde de devam ettireceğine inanıyorum. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.