Binali Yıldırım: Emekli maaşlarında ciddi iyileştirme yapılacak

Binali Yıldırım: Emekli maaşlarında ciddi iyileştirme yapılacak
AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım milyonlarca emeklinin merakla beklediği maaş zammına ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 bin 500 lira üzerindeki emekli maaşlarına yönelik iyileştirme yapılacağını açıklamış ve "Memurlarımıza zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." demişti.

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da emeklilerin beklediği maaş zammına ilişkin açıklamalarda bulundu.

A Haber yayınında konuşan Yıldırım, yüksek enflasyon karşısında emekli maaşlarının yetersiz kaldığını belirterek Meclis açılır açılmaz bütün emeklilerle ilgili ciddi bir iyileştirme yapılacağını söyledi.

Yıldırım şu ifadelere yer verdi:

"Emekli maaşlarını 2 bin 500'den 7 bin 500'e kadar çıkarmış olsak da yüksek enflasyon karşısında yetersiz kaldı. En düşük memur maaşı 2 katına çıktı, asgari ücret 11 bin 400 TL oldu. Burada en düşük emekli maaşı alan vatandaşlarımız zayıf kaldı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan da ipuçlarını verdi. Benim edindiğim bilgilere göre de Meclis açılır açılmaz özellikle emekliler için 7 bin 500 TL alanlar başta olmak üzere bütün emeklilerle ilgili ciddi bir iyileştirme yapılacak."

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.