BioNTech mahkemelik oldu! Uğur Şahin ve Özlem Türeci hakim karşısında

BioNTech mahkemelik oldu! Uğur Şahin ve Özlem Türeci hakim karşısında
BioNTech şirketi tarafından geliştirilen COVID-19 aşısının yan etkileri mahkemeye taşındı. Şirketin Türk asıllı sahipleri de hakim karşısına çıkacak.

Ali Birerdinç - Almanya Mainz’da Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından kurulan BioNTech şirketinin başı, COVID 19 aşısı nedeniyle dertte! Şirkete, BioNTech aşısının yan etkileri nedeniyle pek çok kişi tarafından tazminat davası açılmıştı. Şirket yetkilileri yarın mahkemeye çıkmaya hazırlanıyor.

Sözcü’nün haberine göre, geliştirdikleri mRNA bazlı Covid-19 aşısı sayesinde bütün dünyanın tanıdığı şirket BioNTech, yargı karşısına çıkıyor. Tüm dünyada 7 milyon kişinin hayatını kaybettiği Covid virüsüne karşı geliştirdikleri aşının “kalıcı yan etkiler” bıraktığı iddiası mahkemeye taşındı.

“Beyin sisi” ve ritim bozukluğu

Almanya’da başlayan yargı süreci ile şirkete tazminat davası açıldı. Davayı açan kişinin sağlık sektörü çalışanı olduğu iddia ediliyor. 150 bin euro tazminat talebi bulunan orta yaşlı kadın, aşı nedeniyle “beyin sisi” ve kalp ritim bozukluğu yaşadığını belirtiyor.

Şirket iddiaları yalandı

BioNTech firmasından konuya ilişkin yapılan açıklamada ise davayı açan kişinin aşı ile direkt bağlantılı olacak bir delil ortaya koyamadığı belirtildi.

Tazminat hükümetin sorumluğunda

Öte yandan Financial Times gazetesinde yer alan haberde, BioNTech’in davayı kaybetmesi halinde doğrudan şirkete yönelik maddi bir hasarın oluşmayacağı ifade edildi. AB’nin aşı üreticilerine yönelik yasal koruma kararı bulunduğu için olası tazminatın ilgili hükümet tarafından ödeneceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.