Bir zam da LPG’ye geliyor! Otogazda 2 TL’lik dev artış! Haberi duyan benzin istasyonlarına koşuyor…

Bir zam da LPG’ye geliyor! Otogazda 2 TL’lik dev artış! Haberi duyan benzin istasyonlarına koşuyor…
Bugün motorinde yapılan zammın hemen ardından bir fiyat güncellemesinin de otogaz için yapılacağı ortaya çıktı. Peki LPG’ye ne kadar zam gelecek?

Akaryakıt fiyatlarındaki zam çılgınlığı devam ediyor. ÖTV zammı ile başlayan ve gün aşırı zamlanan benzin, mazot ve LPG fiyatlarındaki artışa bir yenisi eklendi. Buna göre, otogaz fiyatlarına bu gecen itibaren geçerli olmak üzere yeni bir zam yapılıyor.

Akaryakıt sektörüne yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 2 Ağustos 2023 Salı gününden itibaren LPG fiyatlarında 2,03 TL’lik bir artış yapılacak. Bu geceden itibaren benzin istasyonlarındaki pompalara yansıması beklenen zam, araç sahiplerini isyan ettirdi.

Zamlı otogaz fiyatları ne kadar?

Yapılan otogaz zammının ardından LPG’nin litre fiyatının İstanbul’da 16,28 TL’ye yükselmesi bekleniyor. Otogaz fiyatları akaryakıt istasyonlarına ve şehirlere göre farklılık gösteriyor.

Güncel LPG fiyatları kaç TL?

Zam gelmeden önce İstanbul’un Avrupa Yakası’nda LPG 13,80 TL, Anadolu Yakası’nda ise 14,23 TL’ye satılıyordu. Ankara’da otogazın litre fiyatı 14,25 TL olurken İzmir’de ise 14,26 TL’den alıcı buluyordu.

Bugün mazota zam gelmişti

Bilindiği gibi bugün mazot fiyatlarında 1,07 TL’lik bir zam yapılmıştı. 2 Ağustos günü LPG’ye yapılacak zamdan motorin ve benzin fiyatları ise etkilenmeyecek.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.