“Bireysel Silahlanmaya Hayır” demek için bir araya geliyorlar

“Bireysel Silahlanmaya Hayır” demek için bir araya geliyorlar
Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Çağlayan Adliyesi’nde buluşuyor.

Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı Gazeteci Bülent Çavuş, silahlı şiddetin önlenmesi ve bireysel silahlanmaya “hayır” demek için Çağlayan Adliyesi’nde bir araya geleceklerini duyurdu.

Oğlu Ahmet Emre Çavuş 2015 yılında yolda yürürken silahla vurulmasının ardından vefat eden Bülent Çavuş mücadelesini sürdürüyor. Ahmet Emre Çavuş’un öldürülmesine ilişkin uzun soruşturmalar sonucunda açılan davanın duruşması 30 Kasım Perşembe günü Çağlayan Adliyesi’nde İstanbul 34'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Dava günü adliye önünde hazır olacağını söyleyen baba Bülent Çavuş, silahlı şiddetin önlenmesine destek vermek isteyen herkesi 30 Kasım Perşembe günü saat 10.30’da Çağlayan Adliyesi önüne bekliyor.

493.jpeg

150462.jpeg

İşte Bülent Çavuş’un o açıklaması:

“Çağlayan Adliyesi'nde Buluşuyoruz !!!

Ben, Ahmet Emre Çavuş'un babası, Bireysel Silahlanmaya Hayır Platformu Başkanı, Gazeteci Bülent Çavuş oğlum Ahmet Emre Çavuş, İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi’nde 2 Ağustos 2015 akşamı, arkadaşlarıyla yolda yürüdüğü sırada nereden geldiği belli olmayan bir kurşunla boynundan yaralandı. Omuriliğinin zedelenerek, vücudunun yüzde 99’unun felç kalmasına neden olan olay gerçekleştiğinde, henüz 17 yaşındaydı... Vurulmasının ardından ilk 7 ayı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yoğun bakım ünitesinde olmak üzere 2 yıl 11 gün tedavi gören oğlum, 13 Ağustos 2017’de de vefat etti.
50 kuruşluk kurşunla gencecik evladımız bizlerden koparıldı.

Ülkemizde silahlanma pervasızca artıyor… İnsanlar ekonomik olarak her geçen gün daha da yoksullaşırken silahlanma ve silahlı şiddette artıyor; “bireysel silahlanma”daki artışın ivedilikle sorgulanması gerekiyor…

İnsanların evlerinde, işlerinde, okullarında, sokakta, eğlencede, kısacası her yerde huzurlu bir şekilde yaşamanın, hakları olduğuna dikkat çekerek BİREYSEL SİLAHLANMAYA hayır diyoruz. SİLAHLI ŞİDDETİN önlenmesini istiyoruz. Başta İçişleri Bakanlığı, ona bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm siyasi partileri birlik olmaya ve gerekli yasal düzenlemeler gözden geçirerek, cezaların caydırıcı olması gerekiyor.

Çavuş ailesi olarak bu mücadeleyi ömrümüzün sonuna kadar devam ettireceğiz, bizim evladımızın yaşam hakkı elinden alındı, başka evlatlar ölmesin anneler (aileler) ağlamasın diye yılmadan yorulmadan çalışacağız.

Oğlumun ateşli silah ile vurularak ölümünden yıllar yıllar sonra sonuçlanan soruşturma sonucunda, yargılama aşamasına geçilerek dava açılmıştır. 30 Kasım Perşembe günü saat 10.50'de, İstanbul 34'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın duruşmasına katılarak bize destek vermenizi bekliyoruz… Lütfen katılın sağlayarak bize güç verin, sesimize ses olun.

Oğlumuz bir magandanın silahından çıkan katil kurşunla yaşamdan koparıldı… Bizim ailecek tek dileğimiz; onun yaşamını elinden alan suçlunun hukuk kuralları çerçevesinde en ağır cezaya çarptırılmasıdır. Yanımızda olup, bize vereceğiniz destek verdiğimiz hukuki mücaelemize güç katacaktır…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.