Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasındaki paraların akıbeti ne oldu?

Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasındaki paraların akıbeti ne oldu?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' çağrısıyla başlayan koronavirüs yardım kampanyasında toplanan miktar 1 milyar 800 milyonu geçti. Peki bu para harcandı mı? Harcandıysa ne için kullanıldı? İşte detaylar...

Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’la konuşan Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanlığının başlattığı korona virüs nedeniyle başlattığı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyasında toplanan paraları sordu.Toplanan paranın 1 milyar 800 milyonu geçtiğini söyleyen Selçuk’un, milyonlarca insanın yardım beklediği kriz günlerinde paranın “banka hesabında durduğunu” söylemesi ise dikkat çekti.

Selçuk, parayı ne şekilde kullanacakları konusunda Cumhurbaşkanı’ndan talimat beklediklerini söyledi.

Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:
“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 maaşını vererek öncülük ettiği bir kampanya düzenlendi. Burada toplanan paraları sordum. Bakan ilk ağızdan açıklama yaptı.

“Orada toplanan rakam 1 milyar 800 milyonu geçti. Güzel bir kampanya oldu. Biz dünyaya şunu gцsterdik. Zor zamanlarda herkes imece kültürüyle destek olabiliyor.

‘Biz bize yeteriz’ diyebiliyor. Özellikle ilk iki haftada yoğun bir teveccüh oldu. Bu bağışlar bakanlığımız altında toplandı. Bu para bankada, henüz kullanmadık. Onları sosyal yardımların hangi fazında kullanacağımız Cumhurbaşkanımızla da istişare ettikten sonra netleşecek. Ama şu anda bankada duruyor” dedi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum