Boğaziçi olaylarında sıcak gelişme: 23 kişiye 6 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava

Boğaziçi olaylarında sıcak gelişme: 23 kişiye 6 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava
Boğaziçi Üniversitesi eylemleri kapsamında gerçekleştirilen protesto gösterilerinde gözaltına alınan 2'si tutuklu 23 şüpheli hakkında 6 aydan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan rektör atamasıyla ilgili olarak yapılan izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşlerine yönelik alınan tedbirlere karşı protesto yapıldığı belirtildi. Kadıköy Kaymakamlığı tarafından 7 gün süreyle yasaklanmasına karşın 2 Şubat günü yaklaşık 50 kişinin Kadıköy'de izinsiz olarak toplantı ve gösteri yürüyüşünün ifade edildiği iddianamede, topluluğa dağılmaları yönünde gerekli ihtarların yapıldığı, ancak grubun dağılmayarak slogan atmaya devam ettiği belirtildi.

Eylem sırasında şüpheliler Ezgi E., Mehmet Ş. Ve Şilan D.'nin kolluk görevlilerine taş vb. cisimler atarak direndiği söylenen iddianamede, diğer şüphelilerin de görevlilerin 'dağılın' ikazlarına rağmen dağılmayarak fiziki olarak direndiği ve görevlilerin görevlerini yerine getirmesini engelleyecek şekilde hareket etmek suretiyle mukavemette bulundukları belirtildi.

İddianamede, izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılan bir kısım şüphelinin taş ve sopalarla ve özellikle tekme atmak suretiyle kolluk birimine ait araçlara zarar verdiği, kolluk görevlilerine müdahalede bulunmaları üzerine kolluk görevlileri tarafından eylemlerin sonlandırılmasına yönelik müdahalede bulunduğu ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait araçlara taş, sopa vb. cisimlerle tekme atmak suretiyle vurularak zarar verildiği yer aldı.

İddianamede 23 şüphelinin "Görevi yaptırmamak için direnme", "Toplantı ve yürüyüşlere silah ve benzeri aletler taşıyarak ve kendilerini tanınmayacak hale getirerek katılma" ve "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama" suçundan 6 aydan 7 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Hazırlanan iddianamenin 38. Asliye Ceza Mahkemesi'nce kabul edildiği ve sanıkların önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması beklendiği belirtildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.