Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri: Baskılarınızla, tutuklamalarınızla gençliği yıldıramazsınız

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri:  Baskılarınızla, tutuklamalarınızla gençliği yıldıramazsınız
Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelerek, "Bu birlikteliğin bize verdiği güçle iktidarını kaybetme korkusundan bizi tir tir titreyerek izleyenlere sesleniyoruz: Baskılarınızla, tutuklamalarınızla gençliği yıldıramazsınız.” şeklinde açıklama yaptılar.

İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, gözaltında tutulan öğrencilerin bir an önce serbest bırakılması çağrısını yaptı. Öğrenciler, Melih Bulu istifa edene kadar alanlarda olacaklarını söyledi.

Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne atandığını öğrendiklerinden beri sokaklarda olduğunu söyleyen öğrenciler, eylemlerinin nedenlerini şöyle açıkladı:

“Çünkü üniversitenin karar alma mekanizmalarını yok sayarak rektör atamak, Boğaziçi Üniversitesi'ni Cumhurbaşkanı'nın keyfine teslim etmektir. Belediyelerle başlayan ve sivil toplum örgütlerine kadar uzanan kayyım siyaseti, OHAL ile kalıcı hale gelmiştir. Siyasi iradenin toplumu iradesizleştirme ve tüm toplumsal alanları işgal etme politikasının karşılığıdır. İlk günden bu güne söylediğimiz gibi üniversitemizi cumhurbaşkanına, kayyum rektörlere ve sermayeye teslim etmeyi kabul etmiyoruz.”

'TÜM BU SADIRILAR KARŞI KOYUŞU TERÖRİZE ETMEKTİR'

Öğrencilerin açıklamasında, polis saldırılarına ve gözaltı baskınlarına ilişkin de şöyle denildi: “Tüm bu saldırılar gençliğin karşı koyuşunu terörize etmek, dayanışmayı kırmak, ve bizleri birbirimizden ayrıştırmak içindir. Üniversitelerde ve toplumsal yaşamın her alanında sorunları ortak olan öğrencilerin kayyım rektöre karşı tepkisini de dayanışma içerisinde beraberce örgütlenmesi kaçınılmazdır. Direnişin ilk gününden bu yana bu saldırılara rağmen birlikte mücadele etmeye devam ediyoruz. Bu birlikteliğin bize verdiği güçle iktidarını kaybetme korkusundan bizi tir tir titreyerek izleyenlere sesleniyoruz: Gözaltılarınızla, baskılarınızla, tutuklamalarınızla gençliği ayrıştırarak, korkutarak, yıldıramazsınız.”

'MELİH BULU ÖĞRENCİLERE SALDIRILARI MEŞRU İLAN ETTİ'

Biz sizi üniversite içine soktuğunuz polislerden öğrencilere saldırılarınızdan tanıyoruz. Melih Bulu'nun istediğiniz gibi bir nesil yaratmak için görevlendirmiş bir kukladan daha fazlası olmadığını da biliyoruz. Rektör istifa sloganlarından duyulan korku ile polislerin arkasına saklanan kameralar karşısında ise şirinlikler sergileyen Melih Bulu, üniversite kapısına vurulan kelepçeyi savunarak ve öğrencilere yönelik saldırıları meşru ilan ederek kim olduğunu göstermiştir. İktidar Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektör karşısında üniversiteyi savunan öğrencilerin evlerine baskın düzenlen, baskınla kim olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Tekrar ediyoruz: korkmuyoruz. Yasaklarınızla sindiremediğiniz gençlik gözaltılarla yılmayacak. Arkadaşlarımız özgürleşecek, kayyımlar üniversiteden gidecek.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.