Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 6-7 Şubat sokağa çıkmak yasak mı

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 6-7 Şubat sokağa çıkmak yasak mı
Koronavirüs ile mücadele kapsamında milyonlarca vatandaş için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının devam edip etmeyeceği merakla araştırılıyor. Başa büyük şehirler olmak üzere birçok ilde Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? sorusu soruluyor. Peki, 6-7 Şubat sokağa çıkmak yasak mı? İşte detaylar...

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs vaka ve ölüm sayılarının ardından dönüşüme uğrayıp yeniden etkisini göstermeye başlayacağı öngörülen salgın için sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Hafta sonu uygulanan kısıtlamalarla ilgili olarak vatandaşlar da araştırmalarını sürdürerek yanıt bulmaya çalışıyor. Hafta ortasından itibaren binlerce kişi sorgulamalar gerçekleştiriyor. Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 6-7 Şubat sokağa çıkmak yasak mı? Detaylar haberimizde yer almaktadır...

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı?

Koronavirüs vaka sayılarının giderek düşmesiyle birlikte birçok kişi de yasaklarla ilgili olarak umutlarını yükseltti. Hatta uzun süredir kapalı olan cafelerin açılması da gündeme geldi. Bu sebeple birlikte kısıtlamaların kaldıırlmasına yöenlik olarak kararlar alınması bekleniyor. Hatta birçok sektörün de kısıtlamları geride bırakarak iş başı yapmaları da beklentiler arasında.
 

Yasaklar ne zaman kalkacak?

Geçen seneden bu yana uygulanan koronavirüs önlemlerinin devam ettiği ülkemizde özellikle sokağa çıkma kısıtlaması büyük önem arz ediyor. Farklı sebeplerden dolayı dışarı çıkmak isteyen insanlar bu yasaklarla birçok şeyden mahrum kalabiliyor. Bu konuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığındaki Bilim Kurulu ile istişare sağlanarak ortak hareket edilmesi ve Erdoğan'ın da nihai kararını açıklaması öngörülüyor. Ancak tarih vermek gerekirse mart ayından sonra yaşanabilir.


 

Sokağa çıkma yasağı kuralları

  • Tüm illerde 65 yaş ve üstü gün içinde 10.00-13.00 saatleri arasında, 1 Ocak 2001 ve sonrasında doğan 20 yaş altı ise gün içinde 13.00-16.00 saatleri arasında 3’er saat sokağa çıkabilecek.
  • Çalışan ve çalıştığına dair çalışma belgesi, SGK kaydı gibi belgeleri ibraz eden 65 yaş üstü ve 20 yaş altı kişiler yasak dışında tutuldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.