Bu kentlerde yaşayanlar dikkat! Boğazda yanma, hapşırma, gözlerde batma…

Bu kentlerde yaşayanlar dikkat! Boğazda yanma, hapşırma, gözlerde batma…
Baharın kendini hissettirmeye başlaması ile polenler de ortaya çıkmaya başladı. Alerji riskini artıran polenlerin en çok hangi kentlerde etkili olacağı da ortaya çıktı.

Kış soğuklarının yerini ılık havalara bırakması ile yurt genelinde bahar etkisini göstermeye başladı. Baharın gelişi ile birlikte ağaçlardan dökülen polenler de arttı. Özellikle polen alerjisi olan kişileri etkileyen bu durumun özellikle önümüzdeki 3 gün toplam 8 kentte oldukça yüksek risk taşıdığı ortaya çıktı. İşte polen risk haritası ve etkilenecek şehirler…

İşte yüksek riskli o kentler!

Hava Forum sosyal medya hesabının paylaşımına göre, polen alerjisi olanları kötü günler bekliyor! Mart ayının son günlerinde havaların ısınmasıyla birlikte polen riskinin de üst düzeye çıkacağı açıklandı. Önümüzdeki üç gün boyunca başta megakent İstanbul olmak üzere Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bolu, Bilecik, Düzce, Zonguldak illerinde polen risk haritası en yüksek klasmana çıkacak.

Boğazda yanma, hapşırma, gözlerde batma…

Öte yandan, polen riskinin yüksek olduğu şehirlerde yaşayanlarda burun içinde acıma, gözlerde batma, boğazda yanma ve hapşırma gibi belirtiler görülebileceği de ifade edildi.

İşte o paylaşım: “Alerjisi olanlar dikkat ! Polen risk haritamız maalesef önümüzdeki 3 gün kızarıyor. İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Bolu, Bilecik, Düzce, Zonguldak en yüksek seviye olan "Very High" klasmanına çıkıyor. Hapşırma, boğazda yanma, burun içinde acıma, gözlerde batma…”


İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.